Ulf Ekman er Paven’s mann i Norge og Sverige

Livets Ord-pastor Ulf Ekma seier bispeembetet er nyttig for frikirkene, særlig i pinse-karismatiske sammenhenger.

Det er mange år sidan underteikna åtvara i avisa Dagen om at Ulf Ekman er ein farleg vranglœrar.

Det var på et seminar på Nya slottet i Bjärka-Säby utenfor Linköping i slutten av mai, at Ekman holdt et foredrag med temaet «Episkopé – enhet og framtid». Episkopé er biskop på gresk, og foredraget var om hvorvidt biskopembetet er viktig for frikirkene eller ikke.

Ekman slo fast at pinse-karismatiske sammenhenger i mangt og mye har avvist de historiske kirkenes erfaringer og strukturer og bygget sitt eget forsamlingssyn. Dette mener han fører til andre problem som er vanskelig å løse på egenhånd innenfor sammenhengen.

– Siden man er så teologisk posisjonert (…) har man derfor ignorert noen av de redskap som kirken faktisk har båret på i århundrer, sa Ekman.

Han mener at bispeembetet er et slikt redskap, og at det kunne gi stabilitet og kontinuitet til forsamlinger.

– Bispeembetet bærer med seg en apostolisk arv som har en konstant legitimitet. Når man ignorerer dette embetet, eller gjør det til noe annet enn det er, mister deler av kristenheten en viktig, apostolisk dimensjon som styrer kirken rett.

I sin drøfting av den nytestamentlige støtten for bispeembetet, spurte Ekman om det er en annen dimensjon som frikirker er motvillige til å erkjenne, Peters spesielle posisjon i forhold til de andre apostlene. Ut fra Matteus kapittel 16 mente han at Jesu ord til Peter ikke bare handlet om åpenbaring og trosbekjennelse, men om personen Peter selv.

– Hvis vi tror på apostlene og deres oppdrag som noe som går videre i kirken, og det tror jeg at alle kristne gjør fra litt ulike utgangspunkter og på ulike vis , ja da har også Peterembetet rimeligvis sin fortsettelse, sin rolle som talsmann, som en samlende og omfattende og beskyttende funksjon i kirken gjennom tidene, sa Ekman.

Foredraget spredte seg raskt på Internett, etter publiseringen på bloggen aletheia.se. Frikirkeprofilen Torsten Åhman er blant de som har reagert sterkt, særlig på måten som Peterembetet løftes fram på.

– Han mener åpenbart at pavedømmet institueres av Jesus selv, og at det er en Guds åpenbaring at kirken skal se ut omtrent som den katolske kirken gjør. Det er en tanke som jeg tror kjennes fremmed for mange i svensk vekkelsestradisjon, sier Åhman til svenske Dagen.

Kjelde: Avisa Dagen.

Min kommentar:

I Sverige har Pingst akseptert Paven i Roma som ein kristen leiar, og at “kristne” må stå saman med katolikkane i ein endetidsunion.

I Norge har dette nye endetidsregimet møtt motstand. I Pinsebevgelsen i Norge er det framleis nok pastorar som står på Reformasjonen sin lærdom, til at Ulf Ekman og hans pastornettverk får ei lett oppgåve.

Med det store fleital av pinseleiarar i Norge er i ferd med å bli fortført av dei som vil ha biskopar også i Pinsebeveglsen. Alle biskopar vil med tid og stunder underkaste seg Biskopen av Roma, og den sokalla “Petrine teologien”. Ein av dei som har vald denne vegen er Ulf Ekman.

Pinsebevegelsen i Norge har omlag 30.000 medlemer. Det er litt over 0,5 prosent av folkesetnaden. Vi er med andre ord ikkje ei folkerørsle. Om Pinserørsla i Norge framleis vil ha truverde i Himmelen, må den avise både Ulf Ekman og Paven i Roma som vranglœrarar.

Det er ingen framgang på vegen attende til Roma. Det har Bibel-trufaste Baptistar og frikyrkjefolk akseptert dei siste 1600 år.

Ulf Ekman er ein talsmann for Trosbevegelsen. Det er ei ny rørsle. Den er ikkje truverdig. Ikkje berre er den forsøpla av amerikanske herlegdomsteologi. Den hoppar bukk over Reformasjonen, og prøver å ta dei Jesus-truande med seg attende til Roma.

Dette er ei farleg og falsk endetidsrørsle.

Skriven av Ivar Fjeld

MELDING

Eg er på ei misjonsreise i dei indre delane av India denne veka. Så det blir sparsomt med oppdatteringa av bloggen. Må Israel sin Gud og Jesus Messias halde fram med å velsigne dykk alle. Amen.

Beste helsing Ivar Skrivar. 13.06.12.

Merkelappar:, , ,

Kategoriar: Pinserørsla

5 kommentarar den “Ulf Ekman er Paven’s mann i Norge og Sverige”

 1. Hildegunn
  juni 13, 2012 kl. 8:32 am #

  Vi ønsker deg Guds rike velsignelse og bevaring på din misjonsreise i India, Ivar! Gleder meg til å høre hva du har å fortelle derifra når du er tilbake!

 2. Hildegunn
  juni 13, 2012 kl. 8:41 am #

  Jeg hørte dette med Ulf Ekman også, og synes det er skremmende at deler av pinsebevegelsen mer og mer nærmer seg Rom!

  For flere år siden, hørte jeg, mens jeg var på en leir i Norge, en tale fra ei dame som absolutt ville innføre apostelembetet igjen. Det virket som om det å få mange apostler ville løse alle problemer. Det var første gang jeg hørte dette, og jeg ble veldig skeptisk…. Nå lurer jeg på om dette har en sammenheng med det Ulf Ekman taler om Peterembetet?

 3. Runa
  juni 13, 2012 kl. 11:01 am #

  Må Herren Jesus Kristus være med deg og bevare deg der du nå er, Ivar!

  Jeg leste denne artikkelen i Dagen i går. Leste også alle innleggene. Det er forstemmende å lese om disse som ser ut til å omfavne det som stod i artikkelen uten motforestillinger. De synes å ha glemt oppfordringen om å prøve alt mot ordet!

  Folket sover og det farer vill fordi det ikke kjenner Guds ord og heller ikke Guds makt.

  Dette er forførelsene som Jesus advarer om i evangeliene, og som Paulus og apostlene også advarer mot. Vi som har fått nåde til å holde oss våkne ser at det ikke er så lenge til Jesus kommer, avhengig av om fødselsveene er lange eller korte.

 4. Runa
  juni 14, 2012 kl. 9:31 pm #

  Ulf Ekman er selv forført og nå prøver han å forføre andre!
  Vi trenger ikke dette bispeembedet som han snakker om.
  Det vi trenger har vi i Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd!!
  Bibelen sier ingenting om dette emnet og da er det vranglære.

 5. Kjell Alsaker
  juni 17, 2012 kl. 9:15 am #

  Jeg vil påstå at Ekman er en “Ulf i fårklær”

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->