Den katolske kyrkja stjal 30.000 barn i Spania

Ifølge spanske historikere og forskere ble titusener barn kidnappet og gitt til ”gode katolikker”.

Katolske nonner stjal barn i Spania, og lot prestane finne nye “gode katolikkar” som foreldre.

- Kirken ønsker ikke at denne saken skal komme frem i lyset. Kirken svarer kun med stillhet, forteller journalist Armengou.

Praksisen startet like etter den spanske borgerkrigen som varte fra 1936 til 1939. Barna ble tatt fra familier som hadde støttet republikanerne, Francos fiende under borgerkrigen.

Barna ble adoptert bort til fascistiske sympatisører eller sendt til katolske skoler og barnehjem uten at foreldrene visste hva som skjedde med dem.

- Barna ble separert fra familien og hjernevasket for at de skulle bli lojale støttespillere av fascistregimet. Dette fortsatte også etter at Franco døde i 1975, kanskje helt til slutten av 1980-tallet, sier sosiologen Francisco González de Tena til Aftenposten.
For drøyt tre år siden begynte den kjente dommeren Baltasar Garzón å etterforske denne saken. I en rapport estimerte han at opptil 30 000 barn var blitt kidnappet.

Spanske biskoper støtter nonnen, og de hevder at kirken er utsatt for en bakvaskelseskampanje. Den katolske kirken var tungt involvert i kidnappingen av tusenvis av barn, men den har ikke villet åpne arkivene.
- Kirken ønsker ikke at denne saken skal komme frem i lyset. Kirken svarer kun med stillhet, forteller journalist Armengou.

Kilde: Aftenposten.no

Min kommentar:

Det er denne “kyrkja” som både Luteranarar, pinsevener og baptistar i Norge har anerkjent som ei kristen kyrkje.

Svœrt få kristne tilhøyrer ei forsamling som har ein pastor eller prest som lœrer om Fascisten Benito Mussolini som gav Paven i Roma Vatikanstaten i 1929.  Tvert i mot.

I 2006, la Norges Frikirkeråd ned seg sjølv, og fusjonerte med Norges kristne Råd. I dette rådet er den Romersk Katolske religionen akseptert som ein del av den kristne familien.

Både pinsevener og Bbaptistar hoppar no bukk over reformajonen. Ein kan seie mykje om den tyske presten Martin Luther. Men Luther avslørte betre enn nokon annan, at Pavesetet i Roma er sete til ein antikrist.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , , , ,

Kategoriar: Endetid

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->