Åge Åleskjær og OKS blir sammenlignet med Nord-Korea

Pastor Leif Jacobsen tror Thomas Åleskjær kan bli en god OKS-pastor, men påpeker at maktovertakelsen i Norges største frikirkemenighet minner om overtakelsene «i monarkier og i Nord-Korea».

Åge Åleskjær repsenterer ikkje Bibelen sin Jesus i Norge, men ein farleg kopi som byggjer pavestyre og familiedynasti. Menneske vert ført på vilstrå.

Hvis Thomas Åleskjær (33) søndag får hovedpastorrollen i Oslo Kristne Senter, føler metodistpastor Jacobsen seg trygg på at det kan gå veldig bra.

Men han er kritisk til styringsmodellen i menigheten der han selv var bibelskolerektor og medpastor fra 1989 til -93. Søndag blir det trolig klart at Åleskjær jr. overtar etter faren, menighetsgründer Åge Åleskjær (61).

 – Det kan gå veldig bra med OKS-modellen, på grunn av personene Åge og Thomas, men modellen er ikke god. Når sønn følger far, er det noe vi stort sett bare ser i monarkier og i Nord-Korea. Det smaker ikke stil av den modellen, sier den erfarne teologen.

– Hvilket råd vil du gi til en ny pastor i Oslo Kristne Senter?

– OKS vil stå seg på å åpne for mer demokrati og kanskje ha personer i rådene sine som ikke bare er utpekt av pastoren, sier Jacobsen.

Kide: Dagen

Min kommentar:

Gud står fritt til å kalle sine hyrdar.

Trosbevegelsen har alltid hatt ein ubibelsk leiarmodel bygd på nepotisme.  Å la pastorvervet gå i arv er faktisk meir ubibelsk enn at kadinalane i Roma vel den neste paven. Trusbevegelsen pratiserer Apostolisk suksesjon frå far til son og gjer forsamligane om til familiedynasti.

Slepp desse mini-pavane til i forsamlinga er du er medlem er leiinga blitt likesœl.

Medan katolikkane i Roma har Paven som ufeilbarleg leiar, er Oslo Kristne Senter styrt av ein “mini-Pave” som også er erklœrt suveren og ufeilbarleg.

Slik er det også i Sarons Dal. Her gjekk det verdslege kongeriket i arv frå faren Aril til sonen Rune.

Pavestyre var det også i Bergen på Levende Ord. Men der ramla pavesystemet saman, då Envald Flåten måtte pakke kofferten. Men første vart mange av medlemene psykisk sjuke av den ugudelege styresettet og falsk Herlegdomsteologi.

I delar av “Kristendommen” i Norge synes pastorar og medlemer at dette er greit.  Og det må jo bli konklusjonen til tidlegare Levande Ord pastor Leif Jacobsen basert på det han faktisk seier.  Han er ikkje villig til å advare mot OKS, og sei at det Åleskjœrane driv med er hakkande gale, og noko som alle kristne må ta klar avstand frå.

Oslo Kristne Senter er medlem i Norges Kristne råd, på like linje med Den Romersk Katolske kyrkja.  Trusbevegelsen sine pastorar vert tatt inn i varmen på mange tilskipingar i Pinsebevegelsen, og elles i kyrkjelandskapet. Slik blir alt ei religiøs smørje. Det er ikkje rart at mange menneske ikkje vil ha noko med “Kristendomen” å gjere, når dei ser alt hykleriet som pågår.

 Apostlenes gjerninger
Kapittel 1

Og de stilte fram to: Josef, som ble kalt Barsabbas med tilnavnet Justus, og Mattias. Så ba de:

«Herre, du som kjenner alles hjerter, vis oss hvem av disse to du har utvalgt til å ta plassen etter Judas og overta den aposteltjenesten som han forlot da han gikk til sitt eget sted.»

De kastet lodd mellom dem, og loddet falt på Mattias. Fra nå av ble han regnet som apostel sammen med de elleve.

Følgesveinar av Jesus må setje klare grenser både mot Den Romersk katolske kyrkja og Trusbevegelsen. Dei representerer kvar for seg forføring i “Jesus” sitt namn. Begge arbeider for ei kompromisstyrt global endetidssemje i kyrkja. I Skandinavia er det Ulf Ekman og den katolske erkebiskopen av Stockholm som har tatt på seg dette oppdraget frå Vatikanet.

Skriven av Ivar Fjeld.

Merkelappar:, , ,

Kategoriar: Endetid, Pinserørsla

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->