Bondevik og Stålset baner vei for endetidsreligionen

“Vi står skulder ved skulder, kristne, jøder og muslimer, troende og livssynshumanister. Også i dag står vi sammen for menneskeverd og toleranse”

Gunnar Stålset talar i ei blanding av religiøse menneske og humanistar i Oslo.


Dette var deler av appelen fra Gunnar Stålset, som i Torsdag talte under fakkeltoget mot ekstrimisme.

Også Kjell Magne Bondevik talte.

Oslos tidligere biskop var med på en markering i regi av Stiftelsen Dialog for fred .

Fakkeltoget gikk fra Jernbanetorget til Stortinge. Flere holdt appeller. Også Fabian Stang, Shoaib Sultan fra Antirasistisk Senter, Lars Gule og Louiza Louhibi.

– Gjennom årene har vi gått i tog mot rasisme og mot krig. Vi har vendt ryggen til nynazisme og antisemittisme. Vi står skulder ved skulder, kristne, jøder og muslimer, troende og livssynshumanister. Også i dag står vi sammen for menneskeverd og toleranse, sa Stålsett.

Han tok til orde for at felles handlinger mellom mennesker av forskjellig tro og livssyn i enda sterkere grad kan bli et kjennetegn for det flerreligiøse og flerkulturelle Norge som vokser fram

Kilde: Vårt Land.

Min kommentar:

Først må vi vite meir om kva slags stiftelse som stod bak dette demonstrasjonsstoget.

Her er det som står på Wikipedia:

 Dialog for fred er en norsk stiftelse startet av den norsk-pakistanske høyrepolitikeren Aamir Javed Sheikh. Stiftelsen Dialog for freds formål er å virke for fred og forsoning i konfliktområder og fremme respekten for menneskerettigheter internasjonalt. De nærmeste rådgiverne for Stiftelsen Dialog for fred er de tidligere statsminsterne Kjell Magne Bondevik og Kåre Willoch. Etter invitasjon fra Palestinas president Mahmoud Abbas reiste Kåre Willoch og Aamir J. Sheikh til Midtøsten i perioden 6. – 10. juni 2011 for å diskutere fredelige veier til to stater i området.

(slutt).

Når Gunnar Stålset står saman med Lars Gule i “kampen for menneskerettar”, så står han saman med ein terrorist.  Dei endetidsreligøse vil proklamere humanisme og “fred”. Evangeliet om  Jesus blir borte. Det er kort og godt blitt for ekstremt.

Gula var med i Den demokratiske fronten for frigjøring av Palestina (DFLP), og vart i 1977 arrestert i Beirut for å ha planlagt å drepe jødar gjennom terroraksjonar inne i Israel.

Ta ein kikk på videoen under. Her talar sjef-Imamen i Jerusalem, som er PLO sin religiøse leiar.  Den Muslimske presten har oppskrifta for fred i Midtausten. Alle gode Muslimar må halde fram med å drepe Jødar:

Det at stiftelsen “Dialog for Fred” støttar PLO sin kamp for å etablere ein “judenrein” stat på Israels fjell, ser heller ikkje ut til å bekymre Stålset.

Den tidlegare biskopen burder heller bruke tida på å forkynne Gud sitt ord. At det berre finnes to utgangar av livet, Himmel eller Helvete. Og at alle som ikkje vil bekjenne Jesus som Gud og Frelsar vil bli pint og plaga utan ende.

Helvete er ein realitet. Der skal Satan kastast når Jesus kjem attende, på lik linje med all gudsfornektarar.  Der risikerer også Stålset å hamne, saman med alle livssynshumanister.

 Lukas 12:4-5
Til dere, mine venner, sier jeg: Vær ikke redde for dem som slår kroppen i hjel, men siden ikke kan gjøre mer.  Jeg skal vise dere hvem dere skal frykte: Frykt ham som kan slå i hjel og siden har makt til å kaste i helvete. Ja, jeg sier dere: Det er ham dere skal frykte!

Det hadde vore ein fin parole og ta med seg i demonstrasjonstoget:  Jesus, ein evighet i Himmel eller Helvete. Valget er ditt.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , , ,

Kategoriar: Den norske kyrkja

9 kommentarar den “Bondevik og Stålset baner vei for endetidsreligionen”

 1. Hildegunn
  januar 27, 2012 kl. 10:01 am #

  Det er veldig trist når ledere som kaller seg “kristne”, nå i større og større grad kjemper for en falsk fredsreligion i stedet for å forkynne det glade Evangelium om Jesus Kristus, Han som er den eneste som kan sette fri og gi ekte fred i hjertet!

  Vi er jo forberedte på at det er slik det kommer til å bli jo mer vi nærmer oss enden på endetiden, med mange falske hyrder. Viktig er da at vi, som tror, holder oss nær til Herren og aldri slutter å proklamere at Jesus er veien, sannheten og livet! Vi kommer nok til å bli hatet for det. Men det får koste hva det vil!! Vi må holde ut løpet!

  Takk for at du informerer oss, Ivar! Det er så mye å holde greie på i tiden, og det er så godt med en som deg, Ivar, som står fast på Guds Ord og som har en masse kunnskap om forskjellige ting i tiden!

  Måtte Herren våre deg nær og velsigne og bevare deg og familien din!

 2. Karin
  januar 27, 2012 kl. 8:22 pm #

  Det virker som du har et veldig svart-hvitt syn på det meste her i livet. Artiklene dine er også veldig ensidige og mangler objektivitet. Heldigvis kommer det noenlunde tydelig fram at dette er DINE meninger om aktuelle temaer, og ikke allmenne sannheter. Israel har også noen svin på skogen med grusomme militære aksjoner. Bare en liten kommentar for å nøytralisere bildet du har skapt av midtøstenkonflikten ;)

  • ivarfjeld
   januar 27, 2012 kl. 9:40 pm #

   Hei Karin.

   Shalom, og kjœrleik i Jesus Messias.

   Det er nok rett at det eg skriv, er formulert for å skape debatt. Eg vil at nordmenn skal reflektere over viktige tema knytt til tru.

   Det er rett at Israel ikkje er perfekt. Jødane er syndarar nett som alle andre, inkludet du og underteikna.

   Men la oss dra ein paralell:

   Om det vart skutt rakettar innover Halden frå Strømstad-området, kva ville Norge ha gjort?

   Om det berre kom eit par rakettar, ville det truleg ha halde med ein protest eller to.

   Men om det kom 8.000?

   Det ville ikkje ha gjort saka betre om den Svenske regjeringa hadde nekta å anerkjenne Norge som eigen stat. Og om Sverige tok til å krevje både Østfold og Akershus i bytte for fred, ville det bli riktig ille.

   Eg vel å tru at Norge ville “fått sine svin på skogen”. Det kunne til og med kome på tale med å gå inn i Strømstad-området (Gaza) å stoppe rakettregnet. Truleg vlle Svensk TV fått gjort opptak av nokre heller “grusomme militœre aksjoner” utført av norske soldatar.

   Vi må ikkje ha ei rettferd for Norge, og ei for Israel. Vi ville truleg ha handla omlag slik Israel har gjort og kalla det sjølvforsvar.

 3. Lars Gule
  januar 28, 2012 kl. 1:23 am #

  Jeg lurer på hvilken terrorhandling jeg har utført. For man må vel ha begått terrorisme for å kalles terrorist? Hva i all verden vet Fjeld om hvilke planer jeg hadde i 1977?

  Eller er det slik at Ivar Fjeld bærer falsk vitnesbyrd mot sin neste?

  Uansett, hvis det er min FORTSATTE støtte til palestinernes sak (med fredelige midler) som kvalifiserer til karakteristikken, hva blir da Fjeld, som støtter en stat basert på etnisk rensing, okkupasjon, tortur, diskriminering og fornedrelse?

  Lars Gule

  • ivarfjeld
   januar 28, 2012 kl. 8:18 am #

   Hei Lars Gule.

   Shalom, og kjœrleik i Jesus Messias.

   Eg synes det er flott at du har funne denne bloggen, og lagt igjen ein kommentar:

   Du skriv:

   - Eller er det slik at Ivar Fjeld bærer falsk vitnesbyrd mot sin neste?

   Min kommentar:

   Her er det som står om deg på Wikipedia.no:

   Lars Gule (født 24. juni 1955 i Oslo) er en norsk filosof, samfunnsdebattant og postdoktorstipendiat (ved Høgskolen i Oslo og Akershus, HiOA). Gule ble kjent for offentligheten i 1977 da han ble arrestert i Beirut med sprengstoff i bagasjen. Fra 2000 til 2005 var han generalsekretær i Human-Etisk Forbund. I «blasfemi-saken» ble den norske regjeringen tvunget til retrett, den 4. februar 2009,[1] på grunn av et opprop som Gule var en av initiativtagerne til.

   Gule hadde sympati for palestinernes sak og engasjerte seg i organisasjonen Den demokratiske fronten for frigjøring av Palestina (DFLP), en palestinsk gruppe som også har brukt terror som virkemiddel. Han har i ettertid avvist intensjonen om å delta i terrorisme og beskriver sitt engasjement som «antiimperialistisk».[4]

   Etter en viss våpenopplæring og instruksjon i hvordan man setter sammen tidsinnstilte bomber, skal DFLP ha bedt Gule om å gjennomføre en aksjon i Israel, tenkt gjennomført i begynnelsen av juni 1977, som markering av tiårsdagen for seksdagerskrigen og at palestinerne fortsatt var uten en egen stat.

   (slutt wikipedia)

   Det som står på Wikipedia kan sjølvsagt vœre unynansert, eller feil. I så fall vil eg be deg om å få dette korrigert.

 4. Lars Gule
  januar 28, 2012 kl. 9:04 am #

  Det som står i Wikipedia-artikkelen er ganske presis. Det står imidlertid MER der som også må tas med, fordi det Fjeld siterer ikke gir belegg for påstanden om at jeg skulle ha vært (og enda mindre er) terrorist:

  “Gule skal ha forklart at DFLP foreslo tre ulike mål for ham: Bombeangrepet skulle enten skje i en fotgjengerundergang i Tel Aviv, i President Hotell i Jerusalem eller utenfor et leilighetskompleks med gassbeholdere på utsiden i et «borgerlig nabolag». Han avviste disse målene da han var skeptisk til det som kunne anses som en ren terrorhandling. «Mistenkte hadde gjort det kjent for sine oppdragsgivere at han ikke ønsket å ta menneskeliv. Hensikten med eksplosjonen var å markere 10-årsdagen for krigen i 1967, styrke palestinernes kampvilje og moral,» sa han senere til norsk politi.[5] Han fikk imidlertid ikke til noen diskusjon med DFLP om en mer symbolsk aksjon.[4]

  Gule ville uansett selv måtte velge målet for operasjonen ved en eventuell ankomst til Israel, og da det ikke var mulig med noen direkte reise fra Libanon til Israel, skulle Gule reise via Norge hvor han også skulle anskaffe et nytt pass, før han reiste videre til Israel etter noen uker. Han fikk en flybillett til Europa og 1.300 US dollar fra DFLP, til dekning av øvrige reiseutgifter.[6]

  Da Gule den 5. mai skulle forlate Libanon med kurs for Norge, fant en kontrollør på flyplassen i Beirut ca. 750 gram sprengstoff skjult i permene på bøker Gule hadde i sin ryggsekk. Han ble overlevert til den libanesiske etterretningstjenesten og etter harde avhør,[7] tilsto han sitt samarbeid med DFLP. Gule har forklart hvordan han ble utsatt for tortur blant annet ved å bli slått under fotsålene og truet med likvidering.[8][9][4] Gjennom avhørene framkom det at Gules ryggsekk også inneholdt fenghetter og fire brev. Tanken var at brevene skulle sendes til israelske aviser etter bombeaksjonen for å forklare bakgrunnen for operasjonen.

  Gule ble dømt til et halvt års fengsel i Libanon og en bot for «ulovlig besittelse av våpen» (sprengstoff). Han ble frifunnet for forsøk på å gjennomføre terrorhandlinger ved hjelp av sprengstoffet.[10]”

  Hvis man siterer selektivt og utelater helt sentrale opplysninger, som nettopp dette

  “Han avviste disse målene da han var skeptisk til det som kunne anses som en ren terrorhandling. «Mistenkte hadde gjort det kjent for sine oppdragsgivere at han IKKE ØNSKET Å TA MENNESKELIV. Hensikten med eksplosjonen var å markere 10-årsdagen for krigen i 1967, styrke palestinernes kampvilje og moral,» sa han senere til norsk politi. [uth. her]”

  ja, da bedrives det sitatfusk – eller løgn. Eller man presenterer falsk vitnesbyrd mot sin neste. Ikke sant?

  Lars Gule

  • ivarfjeld
   januar 28, 2012 kl. 9:20 am #

   Kjœre Lars.

   Shalom, og kjœrleik i Jesus Messias.

   Det at du får skrive dine kommentarar på denne bloggen, er eit produkt av den frie og demokratiske verda som vi begge er ein del av. Det er ingen i Norge som vil nekte deg yttringsfridom. Eg vil tvert om oppmode deg til å forklare kva motiv du hadde i Beirut i 1977.

   Det er ikkje mange av oss som vil førsøke å skjule 750 gram sprengstoff, og ta det med inn på eit fly. Det er heller ikkje mange av oss som har planlagt å sprenge ei bombe inne i Israel.

   Det er klart det er råd å sprenge bomber inne i Israel utan at Jødar blir drepne. Men dei aller fleste bombene som har blitt detonert inne i Israelske byar har drepe Jødar.

   Det er også mogeleg å sende fenghetter (detonatorar) i posten til Israelske politikarar, for a seie kvifor du meinte det var rett å sprenge ei bombe inne i den Jødiske staten.

   Det er mogeleg at slike handlingar ikkje kan seiast å vœre basert på Jøde-hat, men det er ikkje lett å kome til ein slik konklusjon.

   Du har sona i fengsel for det du gjorde i 1977. I følgje norsk lov har du rett til å starte eit nytt liv.

   Personleg trur eg ikkje du talar sant om motivene dine. Det er likevel godt å vite at berre er du sjølv og Jesus som kjenner hjarte ditt. Det er Han som skal døme deg, og det er Han som vil slå fast kva straff du skal få. Ikkje berre i eit fengsel i Norge, men ei evig straff. Dette må du ta inn over deg.

 5. Lars Gule
  januar 28, 2012 kl. 2:03 pm #

  Å begynne et innlegg med “kjære Lars” for så å avslutte med at du “personleg trur … ikkje du talar sant om motivene dine”, er for meg uttrykk for dobbeltmoral.

  At du ikke tror hva jeg har sagt om mine motiver og hensikter, er din sak. Poenget er at du ikke har noe annet grunnlag enn din egen “tro” for å påstå at jeg er terrorist.

  Det er dermed fastslått. Og dermed bærer du falsk vitnesbyrd mot din neste, for du VET ikke noe som helst om hva jeg faktisk mente og ville. Du har med andre ord ikke noe holdbart grunnlag for din påstand.

  At du heller ikke tillegger den tiden som har gått siden 1977, oppfatter jeg også som lite kristelig. Du snakker om at jeg har sonet og har rett til å starte på nytt. Det er ikke noe du vil innvilge der du setter deg i din guds sted. For du aner jo faktisk ikke noe om hvilken straff jeg vil få i det neste livet du tror på (men ikke jeg).

  Så igrunnen tror jeg ikke vi har mer å “diskutere”.

  Lars Gule

  • ivarfjeld
   januar 28, 2012 kl. 9:40 pm #

   Lars.

   På ditt eige ynskje fjerna eg “kjœre”.

   Eg vil kalle ein mann som planlegg å sprenge ei bombe for ein terrorist. Du vart heldigvis stogga før du klarte å skade andre menneske, og om mogeleg drepe nokre av dei du oppfattar som meiningsfiendar.

   Å kalle Lars Gule for ein terrorist, synes eg er å kalle ein spade for ein spade.

   Føremålet med å sprenge ei bombe er å skape frykt i ein befolkning, i dette tilfelle blant Jødane i Israel.

   Det er greit at du ikkje vil “diskutere”. Det er ikkje noko plikt å følgje denne bloggen, ei heller debattere Israel og kristen tru.

   Må Gud vår Far i Himmelen dra deg nœrare til sonen Jesus Messias. Berre slik vil du fortstå at korleis du forheld deg til Jesus er eit spørsmål om evig liv eller evigheten i helvete. Må du vende om frå syndene dine, og bli å finne heime i Himmelen. Amen.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->