Kokkvold møtte Anti-krist’s ånd på Gimlekollen

Kristne medie-studentar meiner at Islam-kritikk ikkje passar seg i det offetlege rom.

Kristne og ufrelste får liten støtte når vi åtvarar mot Islam. Ikkje minst frå mange "kristne" miljø. Her Per Edgard Kokkvold på Gimlekollen.

Per Edgar Kokkvold fikk både støtte og kritikk da han advarte mot islamistenes trussel mot ytringfriheten under Mediehøgskolen Gimlekollens 30-årsjubileum.

Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold var invitert til Gimlekollen for å innlede til debatt om livssynsdimensjonen i journalistikken. Det ble i stor grad en samtale om trusselen fra islamister. Det er mulig at Kokkvold hadde forventet noe mer støtte, da han overfor en forsamling på en høgskole med kris.

Kokkvold fikk kritikk for å overdimensjonere trusselen fra islamistene, og fremstod i debatten som mer kategorisk enn lærerne fra Mediehøgskolen.
– Vi må aldri oppgi det eneste vi virkelig kan være stolte av i vår del av verden, nemlig retten til å le av de mektige. Dersom vi oppgir friheten til å tenke og å gi uttrykk for våre tanker, er vi i virkeligheten like dekadente som voldelige islamister hevder at vi er, sa Kokkvold.

Kilde: Dagen

Min kommentar:

Varme og opplyste humanistar har ofte meir gangsyn enn somme kristne. Sœrskild dei “kristne” som trur det finnes noko  godt i alle religionar.

Per Edgar Kokkvold må ha trudd at kristne mediestudentar er tilhengar av yttringsfridom, også for dei som ynskjer å advare mot Islam som ein vond valdsideologi.

Eg veit ikkje om Kokkvold har lest Koranen. Der står det svart på kvitt at Muslimar skal vansire og drepe dei som ikkje bøyer seg for “allah” og hans sendebok Muhammed.

   Johannes 14:6

Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.

Dei kristne mediestudentane på Gimekollen har truleg mista desse poengene. At heller ikkje lœrarane opplyser sine studentar om kva Islam er, er ein åndeleg tragedie for kristne i Norge. Sanninga har svœrt dårlege kår i det etter-kristne norske samfunnet.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , ,

Kategoriar: Bibelen, Forfølging

2 kommentarar den “Kokkvold møtte Anti-krist’s ånd på Gimlekollen”

 1. Mike Adams
  oktober 4, 2011 kl. 7:18 am #

  Om “kristne” journalister tier, så skal andre rope …

  • ivarfjeld
   oktober 4, 2011 kl. 7:58 am #

   Hei Mike.

   Shalom.

   Eg vonar vi kan få nokon an lœrarane på Gimekollen ut på bana. Kva ska vœre tillat av Islam-kritikk i Norge. Har vi alt fått sharia-lover i kristne miljø?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->