Ulf Ekman har funne si Katolske gudinne

Ta ein kikk på denne videoen, og vurder om Pinevener og Evangeliske Lutherske kristne  skal ha Ulf Ekman som leiar av pastorale nettverk.

Denne videoen plukka eg opp på ei svensk profestisk netteneneste.

Merkelappar:, ,

Kategoriar: Pinserørsla

9 kommentarar den “Ulf Ekman har funne si Katolske gudinne”

  1. Hildegunn
    september 2, 2011 kl. 7:51 am #

    Det er skremmende når kristenledere begynner å flørte med den katolske læra. De kan si aldri så mye godt og sant fra bibelen. Men når de begynner å snike inn vranglære, om den ser aldri så uskyldig ut, fra både katolisismen, New Age o.s.v , så står de i fare for å ikke bare villede seg selv, men også en hel flokk ubefestede.

    Jeg kjenner ikke så veldig mye til den katolske lære. Men det jeg kommer til å tenke på i sammenheng med denne læra er det som står i Rom. 1 v 23: “Og de byttet bort den uforgjengelige Guds herlighet mot et bilde, en avbildning av et forgjengelig menneske og av fugler og firbente dyr og krypdyr”.
    Og v 25: “De byttet bort Guds sannhet mot løgnen og æret og dyrket skapningen framfor Skaperen, han som er lovprist i evighet”.

    Ingen steder i bibelen finner vi noe om at vi skal tilbe verken Maria eller hvilken som helst annen skapning! Jeg skjønner ikke hvor de har dette ifra?Vi skal tilbe Gud Faderen og Sønnen Jesus Kristus, slik det står i Guds Ord.

    Heller ikke finner vi noen steder om noe pave som skal være Guds stedsfortreder på jord.Her har katolikkene vel tolket et bibelsted helt feil. Det burde jo også gå opp en varselslampe når vi ser at paven flørter med både Islam og Buddhisme og sikkert mange andre religioner også. Gud tolererer ikke at vi har noe som helst med andre guder å gjøre!Og hvordan skal man da kunne følge en som peker på både Muhammed og Buddha?

    Jeg har ikke fulgt så mye med i hva Ulf Ekman lærer. Men har ikke han hele tiden forandret læra si? Tror jeg mener å ha lest at han var imot katolisismen tidligere og sa at han ikke kom til å bli katolikk. Men jeg vet jo ikke hvor mye disse kildene jeg har lest stemmer. Og så ser det ut for at han favner om mer og mer av katolisismen nå. Har han også feks et katolsk syn på nattverden?

    Det virker som om disse lederne som legger mer og mer katolsk tankegods inn i læra deres, sier at de før tok feil; at den katolske kirka egentlig ikke er mer forskjellig fra vår protestaniske enn at vi bør omfavne dem som brødre og søstre i Herren. Og særlig bør vi omfavne den karismatiske grenen av den katolske kirka, for de taler jo i tunger, som må være et tegn på at de er ekte…. Men tales det da ikke også i tunger i andre religioner?….. Er alle som taler i tunger våre søsken i Herren?

    Ja, vi nærmer oss Antikrist! Det blir min konklusjon på dette. Satan sniker seg inn også blant de kristne, hvor det flørtes med diverse religioner som skal forenes for å skape en falsk enhet og fred og dermed bane veien for Antikrist. Derfor må vi være på vakt, og ikke følge hva som helst, heller ikke om det kommer fra en kjent kristenleder. Det er vel, ifølge bibelen, disse vi bør være spesielt kritiske til.

  2. Hildegunn
    september 2, 2011 kl. 8:16 am #

    Har du hørt om Jan Van Impe, Ivar, eller dere andre? Han sier så mye absolutt viktig og sant fra bibelen og peker bestandig på Evangeliet med stor kraft. Han går også imot Islam og er ikke redd for å nevne de som farer med vranglære med navn. Men…… han snakker varmt om Katolisismen og paven…… Dette synes jeg er skremmende! Hvordan skal vi forholde oss til dette?

    • ivarfjeld
      september 2, 2011 kl. 10:19 am #

      Hei Hildegunn

      Shalom.

      Eg har ikkje lese om Jan Van Impe. Men eg skal lese meg opp, og kome med ei vurdering.

      La meg minne om at Utøya-terrorist Breivik var ein ivrig Islam-kritikar, men samstudes ein varm talsmann for Paven. Breivik har skrive i manifestet sitt at Norge må returnere til Roma, og at Paven er den øverste knekt av Kristendomen. Slik snakkar berre frimurarar.

      Svaret på dette mysteriet, er at Paven ynskjer at Muslimane skal underkaste seg Vatikanet, og ikkje omvendt. For å få dette til må frimurarane nyttast til å angripe Islam, som Breivik, og peike på at Paven er løysinga.

      Muslimar flokka seg i statskyrkjene i Norge etter at Brevik slo til. Dei var redde. Synkretisme vaks fram, slik Vatikanet ynskjer.

      Paven skal stige fram som fredsfyrste. Fyrste er han allereie. Han styrer ein stat, har sete i FN, og prestar i alle krokar over heile verda.

      Utan kaos, kan det ikkje stige fram eit kompromiss som vil føre til “fred”. Paven slepp unna all kritikk, fordi Breivik ikkje veit kven som som gjev løynde oppdrag inn i frimurersystemet.

      Bak dette spelet står Satan sjølv.

      Noko å reflektere over.

    • ivarfjeld
      september 2, 2011 kl. 10:57 am #

      Hei Hildegunn.

      Sabbat Shalom.

      Eg fann dette på nettet:

      In an article for the October-December 1995 issue of Foundation Magazine Van Impe offered praise to Pope John Paul II and praise for the Pope’s plan for unity among all “Christians” and the establishment of a “world church.”

      http://www.biblicist.org/bible/vanimpe.shtml

      Eg ser ein fellesnemnar i alle som forkynner “dominion theology”, men som Rick Joyner. Dei talar alle varmt for Paven. Problemet med dei som forkynner denne teologien, er at dei er overtydd om at oppdraget vårt er å bygge Milleniums rike før Herren Jesus returnerer i skyene. Slik blir Paven ein naudsynt brubyggar. Han har jo alt ein nasjonalstat, og ambassadørar i alle kulturar, byar og bygder.

      Slik blir “Dominion theology” ei lœre som passar perfekt for alle anti-kristane som har vandra utover i verda. Dei vil samle seg om den siste anti-krist, som skal kome å innføre eit falsk millenium styre.

  3. Hildegunn
    september 2, 2011 kl. 5:16 pm #

    Skummle greier!
    Dette lærte meg at jeg ikke må stole på noen uansett hvor mye de skryter av å kunne bibelen på rams utenatt!

    Jeg er blitt lurt før og det var ingen god følelse. Jeg såg på TV programmet “Hour of Power” med Robert Schuller. Det var visse ting jeg stusset ved helt fra begynnelsen, som feks. at han snakket så mye om selvtillit og at det såg ut som Mammon stod bak byggningen….. Men jeg såg bort ifra det fordi jeg syntes det var så flott at alt gikk så ordentlig for seg og at det ikke var sånn Benny Hinn stil som på mange av disse andre såkalte kristne TV sendingingene. Jeg visste da at både Benny Hinn, Rick Joyner og mange flere var falske. Dominion theology hadde jeg også satt meg inn i og visste at det var vranglære.

    På den tiden jeg såg på disse “Hour of Power” programmene, hadde jeg ei New Age venninne som jeg fikk vitnet hele Evangeliet til. Det foregikk en stor åndelig kamp i livet hennes som for meg var veldig merkbart. Desverre brøt hun kontakten med meg da jeg stod fast på at Jesus er den eneste veien og at det hun drev med var galt og ville lede henne inn i fortapelsen. Men jeg ber for henne:-)

    I hvert fall så lærte jeg enormt mye i den perioden, for jeg måtte sette meg godt inn New Age læra for å kunne samtale med henne.
    Så da jeg en Søndag satt og såg på Robert Schuller, falt jeg nesten av sofaen, for han sa noe som det ikke var i tvil om var New Age. Jeg slo av TVn med en gang og la det hele fram for Herren i anger på at jeg hadde hørt på denne mannen.

    Vel, det hele førte meg til å studere mer om hva det hele gikk ut på. Så jeg kom over siden til Lighthouse Trails, som du sikkert kjenner til, hvor jeg bestillte noen bøker som tar for seg vranglæren i bl.annet emergent church, Robert Schuller, Rick Warren, contemplative prayer, dominion theology o. s.v. Der lærte jeg en hel masse, og har også kunnet advare andre.

    Det er ikke så lenge siden jeg kom over Jan Van Impe, som jeg først trodde var bra, bl.annet fordi han advarte mot flere vranglærere.Men altså, han hadde bare andre falske lærer……
    Det som slo meg var hans positive holdning til paven. Og han har også snakket noe om Ufoer, men det forsto jeg ikke. Jeg tror han går imot Islam, for det var han som gjorde meg oppmerksom på noe som blir kalt Chrislam hvor de i diverse kirker blander inn Islam og kaster ut korset. Her synes jeg han var veldig klar, bra og modig. Det var i grunnen derfor jeg forsatte å høre på han og kona på Youtube, og også fordi han alltid bringer det gode Evangeliet. Så det er ikke lett å vite, nå til dags hvem man skal høre på, nei! Best å teste åndene selv og å studere Guds Ord selv og be Herren om å rettlede en slik at man ikke farer vill.

    • ivarfjeld
      september 3, 2011 kl. 1:10 am #

      Hei Hildegunn.

      Shalom.

      Vi kan alle lœre feil.

      Sjølv har eg lœrt feil, og måtte gå attende til flokken, og be om orsaking. Den gongen gjald det om kristne kan gifte seg med ikkje-kristne.

      Eg fann ein del Bibel-vers som kunne forsvare mi doktrine, og lœrte nokore gifteklare ungdomar at det var greit, under sœrskilde omstende.

      Slik vart eg ein farleg vranglœrar, som brukte Bibelen. Den kan eg frå A til Z, og ingen kunne tvile på at eg var ein gjenfødt kristen.

      Kva lœrte eg av dette?

      Å advare andre mot å bruke meg som åndeleg autoritet og forsvar for trua si. Kvar enkelt kristen er ansvarleg for sitt eige liv med Jesus, og skal ha Den Heilage Ånd som øverste lœrar og autoritet.

      Eg måtte gå ein ekstra runde med Jesus og leggje meg flat for ein rekkje menneske, for å unngå å miste velsigningane som kjem frå Himmelen. Jesus såg i nåde til meg. Takk og lov,.

      For at eg skulle kome ut av denne vranglœra eg tok til å marknadsføre, måtte eg møte sterk og myndig motstand frå ei knippe andre kristne. Dei viste meg Bibelversa som avslørte meg. Om dei ikkje hadde tatt til motmœle, så ville vi alle hamna på ville vegar. Kunnskap om Ordet var det som redda oss frå å bli ei sekt. Slik er det med alle kyrkjesamfunn. Om Ordet blir vridd, eller Den Heilage Ånd ikkje vernar oss, så kan vi alle bli vranglœrarar. Alle felleskap må ha profestiske røster sentralt i samfunnet, ein som kan tale både Roma og pastoren midt i mot.

  4. Hildegunn
    september 3, 2011 kl. 8:25 am #

    Hei Ivar.

    Du har så rett!

    Så godt at vi som tror på Jesus kan både oppmuntre og formane hverandre på veien med Herren!

    Jeg ser at du har mange ikke-kristne som kommer innom din engelske blogg. Måtte Heren åpne opp deres øyne slik at de kan ta imot Jesus, Han som er den eneste veien til Gud og som er den eneste som kan gi ekte fred og glede! Måtte Herren gi deg visdom og fylle deg med Den Hellige Ånd til å være et vitne for Han!

    Jeg kom på at jeg ville dele denne sangen som jeg har skrevet;

    Now I am free

    Like a merchant in search for pearls
    Searching everywhere to still my urge
    I never found what I was looking for
    Nothing there to fill my void
    But then I turned myself to Jesus
    And I saw that this was real
    He changed my life and gave it meaning
    And filled me with deep love and joy within

    Chorus;

    Now I am free
    Jesus died for me
    He took away my sin
    And he filled me with deep peace within
    Now I can see
    There`s no other way
    I would rather die than turn away from him

    Like a peasant working in a field
    Finding suddenly a treasure concealed
    Before the truth was hidden with a veil
    Now for me it is so real
    I`ll give up everything to have it
    My whole life to Jesus I commit
    No matter how much it will cost me
    For this prize all wordly things I`ll surely flee

    Ha en velsignet helg og Guds fred!

    • ivarfjeld
      september 8, 2011 kl. 8:40 am #

      Hei Hildegunn

      Shalom og kjœrleik i Jesus.

      Takk for sangen.

      I desse dagar høyrer eg på SUM fra Kristiansand. CD-en heiter “Go and Tell”. Har du høyrd om dei? Ein kvartett for Jesus.

      Fantastisk musikk.

      • Hildegunn
        september 8, 2011 kl. 7:30 pm #

        Hei Ivar

        Jeg hadde ikke hørt om SUM. Men nå ble jeg nyskjerrig og lette dem opp på internet. Det var flotte stemmer og gode, innholdsrike tekster:-)

        Jeg er så glad i å synge om Jesus. Tenk vi har et levende håp! Derfor har vi all grunn til å synge om Jesus for alle rundt oss og å prise Han, vår Frelser og vår venn! Måtte vi alltid holde oss nær Han!

        Gleder meg over å lese dine innlegg og å holde meg informert. Måtte Herren gi deg styrke og visdom!
        Ikke alltid jeg er like opplagt til å skrive kommentarer, men jeg er glad for at jeg fant siden din:-)

        Kom nå på en annen sang jeg har skrevet sånn halvferdig som jeg ikke får ro på meg før jeg har delt…
        Tror at Gud vil jeg skal dele mine sangtekster til oppbygging og trøst til mine søsken i Herren.Og det er Gud som skal ha all æren!!Refrenget er en bønn til Herren:

        Never let me go astray

        When I heard
        Once from the Word
        Of Jesus sacrifice on Calvary
        I was grieved
        And I perceived
        That my sin had kept me away from Him
        He saved me
        Forgave me
        My precious Saviour

        Never let me go astray
        Keep me on that narrow way
        Searching your Word
        Staying alert
        Always doing what you say
        Keep running in this race
        Never slowing down my pace
        Following you
        Being true
        Till the day I get
        The crown that withers not

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->