NTB: Politidirektøren gjennomførte straffbar surrogati

En tolkning lovavdelingen i Justisdepartementet slår fast at Politidirektør Øystein Meland gjennomførte ein kriminell handling.

Politiet snakka usant når dei i 2011 hevda at etaten mangla pengar. Til venste Øystein Meland.

Justisminister Knut Storberget “fastslo” at politidirektør Øystein Mæland ikke brøt loven da han fikk surrogatbarn i USA.

Men i en prinsipputtalelse ett år tidligere sa ekspertene i departementet noe annet. Departementet slår langt på vei fast at medvirkning til surrogati er straffbart selv om det skjer i et land der surrogati er lovlig.

Nå ber stortingsrepresentant Øyvind Håbrekke (KrF) om en forklaring fra justisminister Grete Faremo (Ap).
Politidirektør Øystein Mæland har fått to barn gjennom amerikanske surrogatmødre. Surrogati er ulovlig i Norge, men lovlig i USA.

Håbrekke vil ha en forklaring på hvordan Storbergets uttalelser henger sammen med tilsynelatende motstridende lovfortolkninger i departementet.

«Mange av forbudsbestemmelsene i bioteknologiloven, inkludert surrogatiforbudet i §2-15, er imidlertid av en slik karakter i utforming og verdigrunnlag at det synes rimelig å holde fast ved utgangspunktet om at medvirkning fra norsk territorium til slike handlinger i utlandet rammes av den generelle straffetrusselen», skriver lovavdelingen.

Kjelde: Bergensavisen og NTB

Min kommentar:

Torsdag hadde Aftenposten eit oppslag på at politiet i Norge i 2011 svekka beredskapen, samstudes som etaten gjekk med 227 millioner kroner i overskot.

Det kjem ikkje som noko sjokk at den avgåtte Justisminister to månader før Utøya-tragedien satte inn ein kriminell som øverste politisjef i Norge.

Kort og godt fordi dette er ein rikspolitisjef med svœrt gode politiske kontaktar.

Øystein Meland var forlovar til Jens Stoltenberg, og var mellom anna Politisk rådgjevar for Torvald Stoltenberg.  Han var også statssekretœr for justisminister og Krim-forfattar Anne Holt, og statssekretœr for dagens justisminister Grete Faremo.

Når ein set inn ein politisk broilar som Politidirektør kan ein ikkje forvente anna enn kaos i politiet. Når den utnevnte kandidat i tillegg med overlegg har gjennomført ein straffbar handling, bør ikkje denne personen berre fjernast frå sitt embede. Riksadvokaten bør stille lovbrytaren for retten tiltalt for det brotsverket han står bak.

Jesus seier at dei siste tider skal bœre preg av lovløyse. Mellom anna skal sodomi bli akseptert i dei breie lag av folket. Øystein Meland sitt brotsverk er at han krev at to barn han ulovleg “kjøpte” i USA skal vekse opp med to menn, og bli frårøva retten til å ha ei mor.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , , , ,

Kategoriar: Endetid

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->