Demon-utdriving av Breivik skapar debatt

Kanskje er det ikkje straff som kan setje Anders Behring Breivik fri. Men ein demonutdrivelse. 

Jan Åge Torp bør tilbringe eit par netter med Anders Behring Breivik, og forsøke å drive demonen ut av Breivik.

Pastor Jan-Aage Torp skriv i ein kronikk i Dagbladet at om Breivik vil bli utfridd, så er pastoren i stand til å drive ut demonen.

Dette har fått tidlegare pastor på Levande Ord, Leif S. Jacobsen til å reagere.

 – For mennesker som er demonbesatt, er dette så dypt personlig og tragisk at det ikke er rom for sensasjonsmakeri. Man tilbyr ikke en kur gjennom en kronikk i Dagbladet, sier Jacobsen til avisa Dagen.

Jacobsen presiserer at Han trur på Bibelen, som seier at studentar av Jesus har autoritet til å drive ut demonar.

Kilde :Dagen.

Min kommentar:

Var Hitler besatt av ein demon?

Var det i så fall kyrkja sin feil at denne demonen ikkje vart driven ut?

Kvifor gav ikkje Gud ein pastor i oppdrag å drive demonane ut av Nazi-leiaren, slik at Holocaust kunne ha vore unngått?

A drive ut demonar gjennom media er ikkje lett. Sjølv ikkje for pastor Jan-Aage Torp.

Eg trur som Jacobsen at det finnes demonar, og at kristne har autoritet til å drive ut demonar. Men ikkje utan at Jesus gjev dei som har gåva å drive ut ein demon eit konkret oppdrag.

Det finnes også menneske som ikkje har slik autoritet, og som slett ikkje bør drive med exorsime.
At demonen samtykker, er slett ikkje påkrevd. Jesus driv ut dei demonane Han vil.

Sidan Word of Faith pastor Jan-Aage Torp meiner han har fått slike evner og eit oppdrag, bør Han bli testa i denne saka.

La han tilbringe eit par døgn på cella saman med Anders Behring Breivik.  Dersom Utøya-terroristen kjem ut salva og demonfri, så skal vi gje Torp œra for at pastoren lever etter si eiga lœre.

Torp bør likevel merke seg at det var nokre karar i Bibelen som ikkje klarte å drive ein demon ut av ein mann av Breivik sitt kaliber.

 Apostlenes gjerninger
Kapittel 19:13-16

Noen omreisende jødiske åndemanere forsøkte også å si fram Herren Jesu navn over dem som hadde onde ånder i seg, og sa: «Jeg besverger dere ved den Jesus som Paulus forkynner.»

 Det var sju sønner av den jødiske overpresten Skevas som drev på med dette. Men den onde ånden svarte dem: «Jesus kjenner jeg, og jeg vet hvem Paulus er, men hvem er dere?»

Mannen som hadde den onde ånden i seg, fór løs på dem, overmannet dem alle og slo dem til blods, så de rømte ut av huset nakne og forslåtte.

Det er mange som driv med åndemaning i den karismatiske kyrkja i namnet til “Jesus”. Bibelen seier at vi må teste alle som hevdar å ha “Den Heilage ånd”, for å stadfesta at denne ånda er frå Gud.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , , , ,

Kategoriar: Utøya

3 kommentarar den “Demon-utdriving av Breivik skapar debatt”

 1. Mike Adams
  februar 14, 2012 kl. 11:07 am #

  Demonutdrivelse er et av kjennetegnene til helt vanlige troende. På samme måten som helt vanlige troende (om de heter så Svein Magne Pedersen eller Mike Adams) kan legge hendene på syke mennesker og forvente at de skal bli helbredet. Jesus sier jo: “Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder [...] På syke skal de legge sine hender, og de skal bli helbredet”.

  At enkelte troende har en særskilt tjeneste blant demonbesatte, det kan så være. Men slik jeg leser Bibelen så må det være noe av et unntak. Jeg mener at Jesus gir oss det vi behøver av “gaver” når det er behov for det i de aktuelle situasjoner vi kommer opp i som helt vanlig troende.

  Katolske excorister er definitivt ikke noe forbilde for evangeliske kristne. Nei, Jesus mener at de som tror på Ham og kraften i navnet Jesus skal drive ut onde ånder fra mennesker på samme måten som Mesteren gjorde det, – med et ord. Ingen lange besvergelser eller Roma-dikterte bønner. Ett enkelt bibelvers holder.

  Alle troende har fått myndighet til å bruke Jesu navn til å helbrede mennesker som er underkuet av djevelen. Som Jesu etterfølgere (ikke etterkommere!) kan vi gå omkring og gjør vel nettopp fordi Gud er med oss på samme måten som Faderen var med Jesus. Hele guddommen har forresten flyttet inn i alle troende, – Faderen, Sønnen og Ånden.

  Helt vanlige troende er fullt utrustet til å utføre storverk for Guds rike. Bare de tar tiden til hjelp. Mange tror at skal du gjøre noe i Guds rike så må du gå tre år på bibelskole for å gjøre en tretti års innsats i menigheten. Jesus gjorde det motsatte …

  • ivarfjeld
   februar 14, 2012 kl. 11:53 am #

   Hei Mike.

   Shalom.

   Eg trur som deg, at studentane til Jesus har fått autoritet til å drive ut demonar.

   Eg trur det er Jesus som driv ut desse demonane, og ikkje trua til menneske. Du kan ha så mykje tru du berre vil, og fjellet du talar til kjem ikkje til å løfte seg frå bakken. Men om det er Jesus sin vilje at dette fjellet skal flytte på seg, så skjer det.

   Det at Jesus kan drive ut alle demonar, betyr ikkje at Han vil drive ut alle demonar. Hitler fekk lov å lytte til demonane han lytta til, og som kontrollerte sinnest hans.

   Prinsippet om at det er Jesus som regjerer skil Word of Faith doktriner frå det som er Bibelsk tru på Jesus. Word of Faith seier at den som har tru nok på si eiga tru, kan gjere omtrent nett som han vil. Han kan kommandere Jesus til å handle. Det plasserer makt og fokus på menneske. Der høyrer korkje makt eller fokus heime.

  • mars 1, 2012 kl. 12:51 pm #

   caf8Eg har da aldri fvoarsrt samfunnets fokus på kvinnekropp og ideal, eg virkelig forkaster det. Eg prøvde bare å forklare hvordan menn tenker. For eksempel kan eg synes at store pupper er sexy. Dette er selvfølgelig latterlig overfladisk, og eg hadde aldri latt noe sånt være kriterie for valg av kjæreste. Men det er jo likevel sant. Hvis kvinner føler det på samme måte, at store peniser er sexy i seg selv, så skal eg overhodet ikke dømme dere for det. Eg trodde bare det ikke var slik. Man styrer ikke selv hva man er tiltrykket av. At samamtha i sex og singelliv synes stor penis er viktig i sexlivet, er jo en helt ærlig sak, og ingen kan si at det er galt av henne.Alt det eg skriver om at jenter har for mye sex, bygger på den oppfatningen eg hadde om at jenter er mindre opptatt enn gutter av tilfeldig og overfladisk sex, hvor lite eller ingen følelser er involvert. Oppriktig var det slik eg trodde jenter var, men hvis du sier noe annet, så har ikke eg noe grunnlag for å si deg imot. Det med at jenter ligger rundt med fulle menn, har eg først og fremst fra beretninger fra venner og kjente, både jenter og gutter. At jenter i norge i dag har vel så mye tilfeldig sex som menn, trodde eg var en kjennsgjerning. Men eg har ikke peiling, er ikke selv typen som ligger rundt, for å si det sånn.(er ikke kul og maskulin mao..)Det er trist at du skal framstille meg som en kvinnehatende drittsekk, når mitt hovedbudskap var at jenter bør være bevisst på hvorfor de velger å ha sex, og at de ikke bør føle seg presset til det. Eg har enorm respekt for kvinner og på veldig mange områder ser eg på dem som det bedre kjønn. Menn er tross alt skyld i 90 prosent av alle onde handlinger i verden.(som krig, drap, vold etc.) Faktisk tror eg du knapt vil finne en mindre kvinnehatende person, så ditt sinte svar må skyldes en haug med misforståelser.Som sagt så hviler veldig mye av det eg skrev på min oppfatning om at jenter er mindre opptatt av overfladisk sex.(ikke sex i seg selv, men sex uten følelser) Så hvis dette ikke stemmer, så rakner hele min argumentasjon. Og i så fall beklager eg mitt innlegg.Når det gjelder dette med hvordan jenter med mange sexpartnere blir behandlet i forhold til gutter med få, så tolket eg det du skrev som at dette var en likestillingsgreie og at det, mellom linjene, kunne forstås at du mener menn er bedre stilt enn kvinner når det gjelder sexrelatert mobbing. Og det er eg rett og slett ikke enig i. ikke mer synd på dere fordi dere er kvinner -kommentaren var tåpelig, eg innrømmer det.Eg håper eg har klart å rydde litt oppi dette. Det var aldri meningen å være nedverdigende og diskriminerende på noe måte, heller tvert imot..e9

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->