Svein Magne Pedersen og teletorgtenester

– Måtte dere brenne i helvete hele gjengen, sammen med meg, er budskapet i en av henvendelsene til ekteparet Pedersen etter oppslaget i Vårt Land tirsdag.

At Svein Magne Pedersen tvilheld på eit krusifix bør uroe langt fleire menneske enn at han tar 14 kroner minuttet for å be.

E-posten, som er skrevet av en mann i 50-årene og undertegnet med fullt navn, gir inntrykk av å være skrevet av en opprørt person.
– Dere skulle skamme dere, skriver han til ekteparet, før han legger til at han personlig «ikke trenger noen forbønn».

«Hatmail.» – Det er nettopp det tendensiøse artikler gjør – får negative elementer på banen, er kommentaren fra Pedersen.

Stemmen hans høres litt kunstig ut, men så er det også et opptak vi hører på, til 14 kroner minuttet. Her forklarer han hvorfor vi trenger beskyttelse gjennom hans nye tilbud, SOS Helse.

Kjelde:  Vårt Land

Min kommentar:

Eg salvar og ber for sjuke. Bibelen seier at ei bøn av ein trufast kristen skal gjere den sjuke frisk.

Sjølv om eg ikkje tar meg betalt for a vœre ein kristen, er det alltid hyggjeleg å motta gåver frå brødre og søstre.  Eg ber om alle som støttar kallet eg står i vert rikt velsigna av Jesus med alle former for himmelske velsigningar.

Eg kunne personleg ikkje tenke meg å etablere ei teleforg-teneste for forbøn. Men eg kan ikkje sjå noko ukristleg i å gjere dette. 14 kroner minuttet er heller ingen ublu pris å betale for ei slik teneste.

Eg måtte betale eit Telenor-selskape 26 kroner minuttet for å få fiksa breibandet her ein dag. Også dette var ei frivillig sak.

Krev Pedersen betaling, så er det ditt valg om du er villig til å betale. Skuld ikkje på andre. Lœr også av Paulus:

  Paulus’ brev til filipperne

 Kapittel 1:15-18

Noen gjør det nok av misunnelse og stridslyst, men andre forkynner Kristus av god vilje. 

De gjør det av kjærlighet, for de vet at jeg er satt til å forsvare evangeliet. De andre gjør det ikke oppriktig, men for å hevde seg selv; de tror de kan gjøre lenkene mine tyngre å bære.

Men hva gjør det?

Kristus blir forkynt i alle fall, enten det skjer med baktanker eller i oppriktighet, og det er jeg glad for.

Det er ingen som vert tvinga til å ta ein telefon til Svein Magne Pedersen. Det er til dømes råd å be om forbøn i dei fleste frikyrkjelege forsalingane i Norge. Og så vidt eg veit eg det berre eit ytterst få av dei som krev inngongspengar.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , ,

Kategoriar: Bibelen

3 kommentarar den “Svein Magne Pedersen og teletorgtenester”

 1. Eddie Garden
  februar 11, 2012 kl. 10:18 am #

  Kristus blir forkynt i alle fall, enten det skjer med baktanker eller i oppriktighet, og det er jeg glad for.

  Hvorfor gjelder det her og ikke i f.eks en katolsk sammenheng? Synes du at det er riktig at det første møtet med Jesus skal være lovnad om å bli frisk og økonomisk utlegg. Når desperasjonen brer seg prøver du alt, hva sitter du igjen med hvis du ikke blir frisk av SM sine lovnader?

  “For intet har dere fått det, for intet skal dere gi det.
  Skaff dere ikke gull, sølv eller kobber til å ha i beltet”. Mat 10.8

  • ivarfjeld
   februar 11, 2012 kl. 10:34 am #

   Hei Eddie Garden.

   Shalom.

   Eg trur at forkynnarar skal halde seg til Ordet. Paulus seier at han ikkje vil høyre anna enn Jesus korsfesta. Personleg har eg alltid forkynna Jesus korsfesta før eg har salva og bede for sjuke folk på sjukehus i India. Eg har opplevd at menneske har blitt frelst rett framfor augene mine. Noko av det første dei har ynskja seg er ein Bibel. Difor melde eg meg inn i Gideon og vart ein gideonitt. Eg har alltid eit ekstra nytestament med meg på lomma.

 2. mars 10, 2012 kl. 10:09 pm #

  “Krusifiks”…

  Hva er tanken bak?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->