Støre tar klar avstand fra stormufti-uttalelser

Norge tar klar avstand fra uttalelsene fra muftien av Jerusalem om at «forløsningens dag for muslimer vil komme når de begynner å drepe jøder». 

Norge omfamnar Jødehatet til PLO-leiar Mahmoud Abbas. Israel har ingen tillit til norske styresmakter.

Det skriver utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i et skriftlig svar til stortingsrepresentant Dagfinn Høybråten (KrF).

– Dette er et oppsiktsvekkende positivt svar fordi utenriksministeren tar skikkelig tak i denne saken, sier Høybråten til Dagen.

Utenriksministeren skriver i svaret at mufti Huseins uttalelse framstår som fiendtlig mot jøder og er ikke egnet til å skape tillit mellom partene.

– Jeg vil derfor be vårt representasjonskontor i Al Ram om å møte muftien for å gi uttrykk for at Norge tar avstand fra de uttalelsene han kom med under markeringen.

Kjelde: Avisa Dagen.

Min kommentar:

Det er flott at Jonas Gahr Støre gjer “utrykk” for kva Norge meiner.

Men er det mogeleg å ikkje ta avstand frå ein Imam som krev at Muslimar skal drepe Jødar?

Er Støre villig til å sei at PLO er tufta på Jødehat?

Støre tok ikkje avstand frå AUF sitt krav om boykott av Israel, dagen før Utøya-massakren 22.juli. Tvert om lot han seg avfotografere spaserande forbi ein stor banner på Utøya som gav utrykk for at Norge aktivt skal motarbeide Israel.

Det er ikkje nok å gje utrykk for kva vi meiner.  Slike “utrykk” må føre til konkret handling. Norge må kreve at PLO godkjenner Israel som ein Jødisk stat. Før denne annekjenninga må Norge støtte Israel i at partane i konflikten i bunn og grunn ikkje har noko å forhandle om.

Oslo-avtala er i dag ubrukeleg som styringsverktøy, fordi ho ikkje garanterer for at staten Israel skal ha eit Jødisk fleirtal.

Det er no 63 år sidan staten Israel vart oppretta. Den Arabiske liga nektar framleis å godta at Jødane skal ha sin eigen stat, med ein klar Jødisk majoritet. Israel sine grenser må sikrast mot Islamsk terrorisme. Jødane må sikrast ein rett til å bu på Israel’s fjell, dei Bibelske distriktene Judea og Samaria. 

 Første Mosebok

Kapittel 17: 7-8

Jeg vil opprette min pakt mellom meg og deg og etterkommerne dine fra slekt til slekt, en evig pakt: Jeg vil være Gud for deg og etterkommerne dine. Landet du bor i som innflytter, hele Kanaan, vil jeg gi deg og etterkommerne dine til evig eiendom. Og jeg vil være deres Gud.»

Landløftet til Jødane, Abraham, Isak og Jakob si œtt står til evig tid. Alle nordmenn må no stå opp for Israel, slik at Norge ikkje plasserer seg under ein nasjonal forbannelse.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , , ,

Kategoriar: Israel, Utøya

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->