Staten si kyrkje på Ski gjer narr av Gud

Ungdomsskole på Ski sør for Oslo ordner med sin egen seremoni i kirken.

Sokneprest Johannes Ulstein i Ski kommune har gjort Satan til sin Herre.

Sokneprest Johannes Ulstein i Ski kommune har gjort Satan til sin Herre.

Tidligere har Ski ungdomsskole hatt en delt juleavslutning med julegudstjeneste og alternativ feiring på skolen. I år blir det ingen julegudstjeneste, men onsdag (21. desember) er det siste skoledag og juleavslutning for alle i kirken. Men det er uten at presten er til stede.

Johannes Ulstein, sogneprest i Ski kirke,  forteller at det er et unntak at det ikke blir julegudstjeneste for skolen i år.
– Vi har hatt en tradisjon for julegudstjeneste siste skoledag, men fra sentralt hold er det bestemt at skolene ikke får ha gudstjeneste den dagen, forteller presten.

Det er Undervisningsdirektoratet som har informert skolene om at gudstjenester bør unngås som en del av skoleavslutningen.

- Skolen var i år litt sent ute med å fortelle oss at de ikke ønsket en så tydelig deltagelse fra kirkens side på juleavslutningen. Dermed rakk vi ikke å organisere en julegudstjeneste tidligere. I år blir det derfor et kompromiss.  Noen foreldre tror årets juleavslutning blir veldig annerledes, men det blir ikke så veldig stor forskjell, tror presten.
Unntak i år

– Hva synes du om at det er en juleavslutning i kirken uten religiøst innhold?

– Vi er glade for at de vil komme til kirken. I år ble det slik at skolen har hele juleavslutningen selv. Det er ingen konflikt i dette. Til neste år får de tilbud om en skolegudstjeneste før siste skoledag, og skolen kan gjerne bruke kirken til juleavslutning som inkluderer alle i tillegg. Ski ungdomsskole har rundt 500 elever, og de har ikke noen stor samlingssal, forteller sognepresten.

Demokratiske verdier

Rektor ved skolen, Stein Kjelland Olsen forteller at skolen ønsker å samle elevene rundt demokratiske verdier ved juleavslutningen i kirken.

– Tanken er å finne tilbake til den enhetsfølelsen vi fikk etter 22. juli. Vi opprettholder stedet Ski kirke, men gjennomfører arrangementet uten hjelp fra menigheten, forteller rektor Stein Kjelland Olsen.

Elevrådet har vært med på å planlegge arrangementet og både elevrådsformannen og rektor skal holde tale. Det skal også være en lysprosesjon, tenning av lys i globen og fremsigelser av ønsker, i tillegg til at julesanger skal synges.

– Er det ikke uvanlig å ha en juleavslutning i en kirke uten religiøst budskap?

– Det er ikke uvanlig at man leier plass i en arbeidskirke for å holde arrangementer. Dette er også avklart med skolens foreldre ved FAU, forteller rektor.

Ingen elever fra Ski ungdomsskole var på Utøya 22. juli, men to som har gått på Ski ungdomsskole tidligere var blant de overlevende.

Paul Erik Wirgenes, menighetsdirektør i de sentralkirkelige rådenes fellessekretariat, merker at skolene er mer usikre nå enn før på julegudstjenestene.

– Mange skoler lurer på hvordan skolegudstjenestene kan gjennomføres i julen. Vi merker mye usikkerhet fra skolenes side, men de fleste velger en samling til jul i kirken, forteller han..

Kilde: Aftenposten:

Min kommentar:

Al for få kristne i Norge er villig til å innrømme at Satan har tatt over statskyrkja i Norge.  Ved å halde fram med å stå som medlemar i denne “Kyrkja”, er dei i ferd med å bli passeleg lunkne.

Dette døme frå Ski kommune viser at biskopar og prestar bøyner kne for hedningane i Utdanningsdirektoratet.

Slik religiøse leiarar gjer det i Kina og Russland.

Jesus har lite fint å seie om hyklarane:

  Evangeliet etter Matteus 23: 27-28, 33-34.

Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere! Dere ligner hvitkalkede graver. Utvendig er de vakre å se på, men innvendig er de fulle av dødningebein og all slags urenhet.

 Slanger og ormeyngel! Hvordan kan dere unngå å bli dømt til helvete? Derfor sender jeg profeter og vismenn og skriftlærde til dere. Noen av dem skal dere drepe og korsfeste, andre skal dere piske i synagogene deres og forfølge fra by til by.

Om du ikkje melder seg ut av statskyrkja, er det truleg at du vil bli utmeld av Gud sitt rike. Du må gjere eit val.
Gjer det kloke valet i dag.  Føl Jesus. Bli ein menneskefiskar.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , , , ,

Kategoriar: Den norske kyrkja

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->