Inga bøn for Sverige på veg utfor stupet

I Sverige får ikke presten be under skolegudstjenesten. – Absurd, mener Frp, som kaller restriksjonene tåpelige. 

Kongen og dronninga av Sverige styrer eit etter-kristent kongerike.

Rundskrivet fra svenske Skolverket sier at presten kan være til stede i en skolegudstjeneste, men han får ikke be, si velsignelsen eller lese trosbekjennelsen. Han får med andre ord ikke bruke religiøse innslag i gudstjenesten. Salmen «Den blomstertid nu kommer» er unntaket fordi denne har vært brukt i skoleavslutninger i mange år og blitt en tradisjon for den svenske skolen.

Partileder Göran Hägglund i svenske Kristdemokraterna er sjokkert. Nå vil partilederen ha lovfestet rett til å holde skolegudstjenester. Han er ikke særlig glad for restriksjonene som blir lagt på prester i Svenska kyrkan.

- Skolverkets orwellske tolkninger leder til at man avstår fra tradisjonelle skoleavslutninger, på tross av at foreldrene og skolens ledelse vil ha dem. Det synes jeg er dårlig, sier Hägglund til avisen Dagens nyheter.

Han hevder å ha snakket med muslimer og folk fra andre religioner i Sverige som ikke har noe mot den tradisjonelle julegudstjenesten.

– Vi som politikere må justere lovene slik at det ikke råder tvil om at vi kan fortsette å ha skoleavslutninger slik vi har hatt det i tiår.

 Kilde: Dagen.no

Min kommentar:

Svenskane burde be meir til julenissen. Truleg er det han som styrer i den Svenske kyrkja, no etter at Jesus vart kasta ut.

Nordmenn har liten grunn til å slå seg på brystet. På somme skular på austlandet får dei ikkje ein gong love å ta på seg ei nisseluve under “Skulegudstenestene”. 

  Evangeliet etter Matteus: 10:28

  Vær ikke redde for dem som dreper kroppen, men ikke kan drepe sjelen. Frykt heller ham som kan ødelegge både sjel og kropp i helvete.

Det finnes ingen gudsfrykt i den store majoritet i korkje Norge eller Sverige. Det kongelige norske religionsvesen har ingen planar om å œre Gud.  “Evangeliet” vedtatt i Arbeiderpartiet, seier at “gud” er kjœrleik. Alle ungdomar som er snille med kvarandre kan fritt kan melde seg inn i AUF.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , , ,

Kategoriar: Bibelen

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->