“Dobbelt så store som Pinsebevegelsen”

For seks år siden hadde Pinsebevelgelsen i Norge og den romersk-katolske kirken like mange medlemmer. Nå er det dobbelt så mange katolikker.

Egil Svartdal tok Katolikkane inn i varmen, og vart heidra med "ekumenikkprisen".

Antall medlemmer i kristne trossamfunn har økt med ni prosent det siste året, forklarer ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Men selv om 21.170 nye medlemmer er lagt til kristne menigheter de siste tolv månedene, er det fortsatt nedgang i de tradisjonelle, norske menighetene.

Katolikkene øker mest

Bernt Eidsvig vert heidra som ein vinnande "kristen leiar" i Norge.


Den store økningen i antall kristne skyldes i stor grad kristne innvandrere, som først og fremst søker til den katolske kirke.

– Dette er ingen overraskelse for oss. Vi registrerer jo mellom 1.000 og 2.000 nye medlemmer hver måned. De reelle tallene er mye høyere, sier biskop Bernt Eidsvig i den katolske kirken til Dagen.

Mens Pinsebevegelsen opplever nedgang i antall medlemmer, og nå er nede i 39.599 medlemmer, er det nå 83.018 medlemmer i den romersk-katolske kirken – mot 43.118 medlemmer for seks år siden.

Det betyr at fra å være omtrent like mange medlemmer, har den katolske kirken doblet seg i forhold til Pinsebevegelsen på bare seks år.

Kilde: Korsets Seier

Min kommentar:

“Takk for at du tok oss inn i varmen”, Egil.

Det må ha vore helsinga frå Den Katolske nonna Else Britt Nilsen, som gav Ekumenikk prisen til Egil Svartdal.  Med støtte av Pinsebevegelsen i Norge, vart Else Britt Nilsen vald til styreleiar i “Norges kristne råd”. 

Konsekvensen av ei evangelisk kristen anerkjennig av katolisisme som Kristendom, fekk negative konsekvensar for Pinsebevegelsen. Velsigningane frå Himmelen tok brått slutt.

Medan den Katolske religionen veks raskt i Norge, er Pinsebevegelsen på retur. Det er ikkje mykje “rørelse” og Pinsekraft igjen i Pinsebevegelsen.

 Kven ynskjer å høyre på predikantar som ser på anti-krist i Roma som ein god “kristen bror”? 

Eller lytte til ein forkynnar, som er redd fior å fortelle andre at Paven er ein anti-krist?

Både Islam og den katolske religionen har ein alarmerande vekst i Norge. Ikkje i forhold til den totale folkesetnaden, men i forhold til medlemer i evangeliske kristne trusamfunn.

Medan Pinsevegelsen kan skite med 39.000 medlemmer, er Islam i ferd med å passere 100.000.

Kvifor skal vi nekte Islamistar å inføre Koranen i norske instituasjonar? 

Kvifor skal vi lytte til kristne trusamfunn, som har langt mindre oppslutnad enn Islam?

Når det gjeld Misjonsforbundet, så er dei ein liten Bibeltru minoritet på 6.000 til 7.000 sjeler.  Indremisjonsforbundet  har mindre enn 1.000 medlemer i sitt eige trusamfunn. Og leiarane på bedehuset er redde for å tale statskyrkjereligionen mitt i mot, og oppfordre dei som lyttar til å flagge inn i sitt eige trusamfunn.

Kvifor i all verda, skal norske styresmakter lytte til Indremisjonsfolket, som berre klarer å møstre ein fattig prosent av det Islam har klart å organisert? 

Det er utruleg at folk ikkje forstår dette. Ofte har sekulœre nordmenn meir gangsyn, en dei som kallar seg kristne”.

Viss kristne ikkje melder seg inn i evangelisk kristne trusamfunn som står på Reformasjonens lœrdom, så er dei ein del av ein døyandre rase, eller støttar endetidsreligionen.  Som Jesus sa: “La dei døde gå å gravleggje sine eigne døde”.

Skriven av Ivar Fjeld 

Merkelappar:, , , ,

Kategoriar: Pinserørsla

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->