– Misjonærer behandler oss som barn

– Norske misjonsorganisasjoner er låst i en tanke om dem som givere og afrikanere som mottagere, sier den anglikanske biskopen Zak Niringiye. Han mener det er ubibelsk.

Pengekjœre kristne er ofte dei som gjev minst til misjon, men heller samlar inn til seg sjølv.

– Fra vårt ståsted oppleves misjonærene som læreren, giveren og foreldre, og vi som elevene, mottager og barna. Det er enveiskommunikasjon. Misjonærene vil konvertere og har en klar tanke om hvordan resultatet av konverteringen skal være. Livsstilen må ligne mer på misjonærens, sier den frittalende biskopen i den anglikanske kirken, og legger til at han snakker i generelle termer.

Zak Niringiye fra Uganda er i Norge i forbindelse med tre dager med seminarer i regi av Digni (tidligere Bistandsnemda). En rekke afrikanske kirkeledere er utfordret på å gi deres syn og versjon av norsk bistand og misjon.

Kjelde: Dagen. 

Min kommentar:

Det er mange artiklar i avisa Dagen som er verd å lese. Dette var ein av dei.

Som misjonœr, har eg ofte blitt utfordra. Når pengar kjem “gratis” frå Norge, ser den lokale flokken av kristne liten grunn til å yte noko som helst til lokal misjon.

Ryktene om menneske som kjem til tru på Jesus fordi dei mottar pengar, frå “utlendingar” verserer heile tida. Slik rykter blir ofte spreidd av kalde, nominelle “kristne”, som ikkje vil dele ei krone med andre.

Det er faktisk meir velsigna å gje, enn å motta. Dersom du aldri har gjeve ei gåve til misjon, har du aldri opplevd dette. Men dersom du gjev ei gåve, må du passe på at det ikkje ligg føringar og skjulte motiv bak gåva.

Denne biskopen i den anglikanske kyrkja i Uganda har eit poeng. Men det kan osgå vœre hans eigne motiv som er problemet. Kanskje har han møtt på misjonœrar som ikkje var villige til å distribuere pengane gjennom bispesetet hans. Biskopen vil at alle skal respektere den autoriteten han meiner å ha, og som Evangeliske kristne med rette hevdar er ubibelsk.

Dersom Biskopen får alle pengane til sitt kontor, vil alt truleg bli såre vel.  På neste konferanse vil Biskop Zak Niringiye berre ha lovord å seie om Bistandsnemnda.

 Paulus’ første brev til Timoteus 6:10

For kjærligheten til penger er roten til alt ondt. Drevet av den er mange ført vill, bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser.

Dei som snakkar mest om pengar og misjon, er ofte dei mest pengekjœre i blant oss. Det er ofte slike menneske som gjev minst til misjonen.

Kva seier Jesus om meg, og pengegåvene han ber meg gje?  

Høgrehanda mi skal faktisk ikkje vite kva pengesetlar venstrehanda har gjeve til dei som treng desse pengane meir enn meg….

Gode gjerningar som er utført i det skulte i Herren sitt namn, skal Han lønne i det openbare.

Skriven av Ivar Fjeld

Merkelappar:, , , ,

Kategoriar: Den norske kyrkja

Ein kommentar den “– Misjonærer behandler oss som barn”

  1. desember 26, 2011 kl. 3:54 am #

    Endelig en biskop som tar sitt tilsynsansvar på alvor Man kan si mye fint om kirken, men den er ikke alltid like forutseende.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->