Vekkjingstimen på Utøya blant liveredde AUF-arar

Her er ein Video fra INRI-felleskapet på Rong. Mange redde AUF-arar bad Gud om nåde i den siste timen.

Kjelde: INRI si facebook side.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000888035564

Merkelappar:, , , , ,

Kategoriar: Utøya

32 kommentarar den “Vekkjingstimen på Utøya blant liveredde AUF-arar”

 1. oktober 16, 2011 kl. 10:00 pm #

  Jeg ser, at INRI bedehus linker til både Willow Creek og Saddleback Church. Disse to organisationer har megen vildførelse på deres samvittighed. Hvis du er interesseret i at læse om det, kan jeg sende links fra Nyt i Natten

  • ivarfjeld
   oktober 17, 2011 kl. 9:14 am #

   Hei Israel og Endetiden.

   Shalom, og kjœrleik i Jesus Messias.

   For noe år tilbake, delte jeg ut 20 Purpose Driven Life gratis til noen av mine kristne venner. Jeg vil fremdeles hevde at dette var en god bok, og at jeg lœrte masse av Rick Warren. Jeg har også lest Purpose Driven Church.

   Det jeg ikke liker med Rick Warren, er at kirken han leder er med I Kirkens verdensråd (World Council of Churches). Dette er en antisemitisk organiasjonen, som arbeider for et mulig enetidsfelleskap med Paven i Roma. Jeg liker heller ikke at Warren ønsker å bygge projekter sammen med Islamske grupper og moskeer.

   Hva har lys tilfelles med mørke?

   INRI må selv bestemme hva de vil linke opp på Internet. Jeg er ikke redd for debatt. Det er mye vœrre at mange kristne skyver kontroverielle tema under teppe, og later som om vi ikke har et problem.

   • oktober 17, 2011 kl. 9:25 am #

    Kirkevæksbevægelser, som de to nævnte, har ødelagt de norske og de danske missionsforeninger. De tænker pragmatisk og ikke bibelsk. De mener, at alt, hvad der virker, det dur. Hvis du går ind for disse bevægelser, så må jeg melde pas. Den tankegang har ødelagt den forening, jeg er opvokset i og har kommet i indtil for 4 år siden, hvor vi gik ud.

   • ivarfjeld
    oktober 17, 2011 kl. 10:05 am #

    Kjœre Israel og Endetiden.

    Shalom.

    Eg meiner det må vœre mogeleg å tenke både pragmatisk og Bibelsk. I mange situasjonar er vi kalla til å gjere dette. Ein kan vœre pragmatisk og finne gode løysingar så lenge dei ikkje strider mot Bibelens ord.

    Er du uenig?

   • oktober 17, 2011 kl. 10:13 am #

    Jeg er meget uenig. Når man tænker pragmatisk, kan al verdslighed bruges til at samle folk. Det er, hvad der er sket i Norge og Danmark: I NLM, LM og IM.

   • ivarfjeld
    oktober 17, 2011 kl. 10:27 am #

    Kjœre Israel og Endetiden.

    Shalom.

    Dersom du står i eit veikryss, og skal velge høgre eller venstre må du ofte tenke pragmatisk. Folk sine problemer i kvardagen er ofte kompliserte. Det er ikkje ubibelsk å tenke pragmatisk for å finne gode løysingar.

    Problemet med pagmatikk oppstår der praktiske løysingar og kompromis kolliderer med Bibelen’ens ord. Som at det er greit å oversjå synd, dersom konfrrontasjon vil føre til at nokon vil forlate menigheten. Emerging Church har ofte ein filosofi om at “no må alle vœre snille med kvarandre, og ikkje dømme kvarandre”. Bibelen seier noko anna. Vi skal leve slik Jesus levde, og vandre i hans likskap. Jesus kalte ein spade for ein spade.

   • oktober 17, 2011 kl. 10:58 am #

    Skriv om Israel i Endetiden. Det er det, Gud har givet dig syn for. Og læs på Nyt i Natten om Saddleback og Willow Creek.

    Eller læs Roger Oakland. Han har syn for vildfarelsen i Kirkevækstbevægelsen.
    http://www.understandthetimes.org/

 2. oktober 17, 2011 kl. 11:00 am #

  Her finder du meget godt stof på Nyt i Natten om kirkevækstbevægelsen:
  http://nyt-i-natten-rapporter.blogspot.com/2009/09/kirkevkst.html

 3. Martin Blom
  oktober 17, 2011 kl. 3:24 pm #

  Hei Israel og endetiden Og Ivarfjeld

  For meg hører du ut som en fariseer. Du kritiserer folk som tar Gud på ordet. Saddleback Church har hatt en stor vekst de siste åra. De siste 10 årene har De døpt 22 000 nye voksne kristne. Saddleback Church med Rick Warren i spissen bryr seg om de ufrelste og snakker et språk vanlige mennesker forstår.

  I motsetting til organisasjonene du henviser til, som ikke har vært flinke nok til å møte de ufrelste med kjærlighet. De har vært mer som Bjørn Eidsvåg synger “Kom til oss, lukt og smak som oss, syng og le som oss, bli som oss……” osv.

  I går hørte jeg om Sakeus. Fariseerne knurret når Jesus gikk inn til Sakeus. Jesus gikk inn til en som ikke var god nok. Jesus sa da til de. “For Menneskesønnen er kommet for å søke og frelse det som var fortapt”.

  Så skriver du om pragmatisk. Hva er pragmatisk? I følge Google er Pragmatisk en person som legger vekt på å oppnå praktiske resultater, eller finne en løsning på et problem. Gud har gitt oss vett og forstand. Det er ikke galt å bruke det vi har fått tildelt. Så lenge disse praktiske løsningene ikke koliderer med Guds ord, er ikke dette galt. Metoder kan endres men Guds ord står fast.

  Kanskje skulle vi blitt flinkere å velsigne og ikke forbanne. Kanskje skulle vi undersøkt sakene bedre før vi kritiserer og fordømmer.

  Martin Blom

  • oktober 17, 2011 kl. 3:37 pm #

   Vær sikker på at sagen igennem mange år er undersøgt til bunds.

  • ivarfjeld
   oktober 17, 2011 kl. 4:30 pm #

   Hei Martin.

   Shalom.

   Det er flott at Rick Warren og flokken hans har døypt 22.000 menneske. Men eg kjøper ikkje automatisk argumentasjon som viser til at store tall vitnar om at ting er korrekt. I så fall har Paven i Roma meir å vise til. Paven og flokkane hans har “døypt” cirka ein milliard menneske som vandrar på jorda i dag.

   Eg er ikkje samd med Israel og Endetiden at kristne ikkje skal vœre pragmatiske. Men når vi er pragmatiske må vi halde oss innanfor Bibelen, og dei rettningslinjene Gud har satt opp for oss. “Billig nåde” er ein farleg blindveg. Vi skal lye Herren Jesus.

   • drfinge
    oktober 21, 2011 kl. 11:45 am #

    Hva sier bibelen om hvordan man skal prøve åndene? En av tingene vi skal gjøre er å se på fruktene. Jeg har gått i Saddleback church i ett år og har også hørt svært mange taler fra Saddleback de siste årene. Jeg var svært skeptisk i starten til kirken og har hele tiden sjekket om budskapet var i samsvar med bibelen. Min konklusjon så langt er at forkynnelsen er fullstendig i samsvar med bibelen, og at fruktene fra Saddleback er gode. Jeg kjenner personlig flere av de som har blitt frelst i Saddleback. Å påstå at Saddleback serverer billig nåde er ren løgn! At Saddleback church åpner ufrelste med åpne armer er sannt. Jeg har møtt mange som har fått livene sine totalt forvandlet fra et liv i fortvilelse og fangenskap, til et nært liv med Jesus.
    Jeg har vært i mange menigheter rundt om kring, men har enda til gode å møte så mange modne kristne som lever nært Jesus både i ord og gjerning i Saddleback.

    Jeg syns det er trist at Satan får bruke kristne til å rakke ned på andre kristne. Hvis du har noe å utsette på en kristen bror, så undersøk saken skikkelig først for så å ta kontakt direkte. Det svirrer svært mye rykter på internett om Rick Warren som er 100% løgn. Fra det jeg har sett og hørt av Rick Warren så serverer han hverken billig nåde (heller tvert om), han adlyder Jesus og det er en sterk sammenheng mellom hans liv og lære. Saddleback church var avgjørende i mitt eget liv for at jeg valgte at Jesus skulle bli Herre og mester i mitt liv. Livet før og etter er ikke til å sammenlikne.

    Kristne skal leve i sannhet – og da skylder vi at vi også snakker sant om medbrødre og medsøstre. Er vi usikre, så skal vi ikke si noe. Det er Gud som skal dømme til slutt.

   • oktober 21, 2011 kl. 3:57 pm #

    Hej drfinge.

    Må jeg lige gøre opmærksom på, at man ikke kan beslutte sig til at blive en kristen. Når Ordet ved Helligånden har vist os, at vi i os selv er helt igennem fortabte, og at Jesus er vort eneste håb om frelse, kan vi tage vor tilflukt til ham. Det kaldes en ny fødsel, og er helt uden loviske betingelser. Mon ikke, det er her, Rick Warren går fejl i byen – han tilbyder en “taget” frelse – ikke en “givet”. Dermed bliver det en lovisk kristendom, hvor der er utroligt meget, vi skal gøre og være.

    Hvis vi derimod tager imod frelsen som en helt igennem uforskyldt gave, bliver vort sind rettet imod Jesus som vor Herre og mester – i liv som i død.

   • ivarfjeld
    oktober 21, 2011 kl. 10:55 pm #

    Kjœre drfinge

    Shalom, og velkomen til denne bloggen.

    Det er nok rett at det verserer ein del løgn om Rick Warren på nett, og ganske sikkert mange rykter.

    Men det er er ein del ting Rick Warren har publisert om seg sjølv, og det finnes videoar med ting han har sagt.

    Skal vi ikkje få lov å ha ei meining om det Rick Warren beviseleg seier?

    Når Saddelback er medlem i Kirkens Verdensråd, er det å “døme” denne kyrkja å nevne dette som ein uting? Det er slett ikkje alle sørstats Baptistkyrkjer som er medlem i denne antisemitiske organisasjonen.

    Er det feil å seie at Rick Warren burde advare mot Muhammed som ein falsk profet når han snakkar om Islam, og slett ikkje bør ta til å byggje inter-religiøse prosjekt saman med Muslimar?

    Dersom dette er din tolkning om kva takhøgd vi skal kunne ha i kristne fora, så må eg få lov å seier at eg er usamnd.

    På denne bloggen er det lov å peike på både feil lœre, og vise til døme på kristne som blandar kortene.

 4. Martin Blom
  oktober 17, 2011 kl. 4:55 pm #

  Enig med at tall ikke er tegn på at alt er riktig. Tegn på at alt er riktig ser vi på fruktene. Alt for ofte ser vi “kristne” uten at det er så lett å se fruktene.

  • ivarfjeld
   oktober 17, 2011 kl. 5:02 pm #

   Hei Martin

   Shalom.

   Her er vi heilt på linje. Først og fremst må sjå på fruktene i våre eigne liv. Det er korkje Paven i Roma eller Rick Warren som skal vœre vår målestokk. Det er Jesus sine Ord og livet Han levde.

 5. oktober 17, 2011 kl. 6:02 pm #

  Fint at du har ei norsk side også Ivar, i tillegg til den gode engelske bloggen.
  Får håpe at det var noen ungdommer på Utøya som ropte om frelse til Herren Jesus Messias. Eg kunne ikkje finne videoen på lenken din. Har ikkje facebook, kva med å leggja videoen på youtube, eller på bloggsida?

  Ellers er det riktig det som “Israel og endetiden” seier om Rick Warren og tenkinga hans (og mange liknande kirkevekst-forsamlinger). Dette er ein (av fleire) antikristelige åndsstrømninger som nå i vår tid flommer (eller siver) inn i kristne sammenhenger. En kjødelig, verdsliggjort “seekerfriendly” kristendom. Pragmatisk tenking er farlig for Guds folk. Guds Ord skal styre, ikke kjøttgrytene i Egypt (=verden og kjødet). Hvis ikke blir det kun produsert treller, ikke født barn.
  http://www.bbif.no/aktuelt/apologetikk/kirkevekst/

  Eg vakna opp for dette i 2006 då eg leste om Warrens P.E.A.C.E plan. Han vil få alle kristne samfunn (seinare: alle religionar). Warren har deltatt blant verdens rike ledere World Economic Forum om bl a dette emnet.

  • ivarfjeld
   oktober 17, 2011 kl. 6:49 pm #

   Hei Arve

   Shalom.

   Eg har som kjend blanda kjensler for Rick Warren, men må vedgå at eg brukar pragmatiske løysingar når det høver seg. Til dømes har vi opna eit opplœringssenter for sigøynerungdom. Der lœrer vi dei data. Dette er blitt populœrt, og kyrkjeflokken veks.

   Er dette galt?

   Data-opplœringa er eit verktøy for å nå fleire ungdomar. Data-lœraren er ein evangelisk kristen. På dette senteret er det Bibel-studier og bøn til Jesus kvar dag.

  • ivarfjeld
   oktober 17, 2011 kl. 6:51 pm #

   Hei Arve.

   Shalom.

   Når eg klikkar på linken kjem INRI si facebook side opp. Der ligg videoen med mitt bodskap om Utøya som nummer fire eller fem i rekkja av innslag.

   Eg må be INRI om å leggje denne videoen ut på You Tube, sidan eg ikkje har ein slik konto.

 6. Hildegunn
  oktober 17, 2011 kl. 6:21 pm #

  Hei Ivar

  Jeg skulle gjerne likt å sett videoen, men jeg fant den ikke. Hvor finner jeg den på linken?

  Jeg vil ikke dømme INRI bedehus for å ha link til Saddleback. Ofte kjenner man jo ikke til alt og handler i uvitenhet.

  Jeg leste også Purpose Driven Life da den kom ut. Det vil si, jeg leste ikke hele, fordi jeg, personlig syntes den var kjedelig:-( Menigheten vår lagde også masse reklame for den. Men siden har jeg ikke hørt mer.

  Det er mange kristenledere som har begynt bra, eller ikke så verst…. Og så har de sakte men sikkert drevet mennesker inn i villfarelse….
  Jeg har en ubehagelig følelse av at Amerikas mest kjente pastor, Rick Warren, er en av disse…….hvis han ikke endrer kurs.

  En Pastor sin oppgave er først og fremst å forkynne Evangeliet. Hva er Rick Warren sin lidenskap og agenda? Det er ikke så lett å finne ut av. Kanskje han forkynner Evangeliet med lidenskap i menigheten hans. Men hva gjør han på den verdslige plattform?

  Rick Warren har hatt flere verdslige plattformer å tale på, bl.annet foran muslimer. Men hva er det han taler om? Jo, alt annet enn Evangeliet! Hvor ble det av lidenskapen for at mennesker skal bli frelst? Hva ville apostelen Paulus gjort?

  Er agendaen til R.Warren først og fremst å skape fred mellom mennesker og Gud, eller er det å skape fred på jord? Jeg har på følelsen at det er det siste……

  Med hans såkalte PEACE Plan går han villig inn for å samarbeide med mennesker som står imot Evangeliet og som følger andre religioner. Hans medlemskap i Council of Foreign Relations og samarbeid med Tony Blair i hans Faith Foundation, sier litt mer om R. Warren…….

  For ikke så lenge siden kom Warren opp med en ny plan; “Daniel`s Plan”. Med denne planen skal han nå vistnok redde menneskers liv…. Og nei, det er nok ikke Evangeliet (som jo er det eneste som kan redde oss…) men en helseplan som skal redde oss!!!
  Og ikke nok med det….. Til denne oppgaven har han sammlet sammen tre kjente verdslige leger, som fritt får servere flokkene med oppskrifter i OKKULTE praksiser som transedental meditasjon, reiki og yoga!!!!!!!!

  Dette er skummelt! En pastor som gjennom sine samarbeidspartnere leder mennesker, som kanskje fra før av har vært bundet av det okkulte på nytt inn i det, eller mennesker som for første gang blir ledet inn i det fordi det blir, gjennom disse lært og av Warren uskyldiggjort….

  “Hva gagner det et menneske om han vinner hele verden, men tar skade på sin sjel?” (Matt.16 v 26)

  Det er bra og viktig å ta vare på kroppen. Men dersom man gjør dette og samtidig tar skade på sjelen, hva gagner det?

  Dette var noen av mine tanker rundt dette. Jeg vil ikke virke dømmende. Men tror det er viktig å ikke følge noen bare fordi de er kristne bestselgere og har døpt tusener. Det er vel heller spesielt slike store kristenledere man bør prøve opp mot det Guds Ord.

  • ivarfjeld
   oktober 17, 2011 kl. 6:46 pm #

   Hei Hildegunn

   INRI har side på Facebook.

   Eg har to hovudinnvendingar mot Rick Warren.

   A: Kyrkja han leier er medlem av Kirkens Verdensråd (WCC). Dette er ein anti-Jødisk organisasjon, som arbeider saman med Islam mot staten Israel.

   B: Warren ynskjer å etablere prosjekt saman med Islamske organisasjonar og moskear. Det er vel her P.E.A.C.E kjem inn.

   Vi må ikkje bli motstandarar av dei som kan vise til vekst. Vi ynskjer jo at fleire skal bli frelst, døypt og ta til å studere Bibelen. Eg har leia nokre titals menneske til tru på Jesus, døypt kring 20 menneske, men delt ut ein del hundre Biblar. Eg skulle gjere ha sett at fleire responderte positivt på evangeliet. Eg vonar å møte alle eg har delt trua mi med vel heime i Himmelen. Amen.

 7. Hildegunn
  oktober 17, 2011 kl. 7:54 pm #

  Hei igjen,

  Hva synes du om helseplanen (Daniel Plan) til R.Warren?

  Her er en link hvor Rick Warren gir innbydelse til et møte hvor disse tre legene skal få tale på Saddleback neste helg.Ta en titt på videoen hans.

  Personlig, håper jeg at han forandrer planen sin, for det er bare Jesus, og ikke disse helseguruene som kan forandre livene våre!!!

  http://saddleback.com/blogs/communityblog/this-just-in-dr-oz-to-speak-live-at-daniel-plan-rally/

  • ivarfjeld
   oktober 17, 2011 kl. 8:07 pm #

   Hei Hildegunn.

   Shalom.

   Her er eit sitat frå linken du gav oss:

   Hear from the three doctors and Pastor Rick as they speak about healthy living. Get tools, tips and motivation to make and maintain healthy changes in your own life and to set new life goals.

   (slutt)

   Personleg har eg ikkje sans for slikt. Men vi skal jo leve sunt, og ta vare på tempelet til Den Heilage ånd. Dersom vi gjer kyrkja om til ein helseklubb, får jo treningssentrene konkurranse. Det var vel ikkje dette Jesus kalla oss til å gjere?

   Opplœringsenteret vi har etablert for sigøynarar driv ikkje i konkurranse med andre opplœringssentre. Sigøynarane er stort sett analfabeter, og kan ikkje ta del i kostbar og organisert undervisning. Vi kombinerer opplœringa i engelsk med å utfordra studentane til å lytta til envangeliet om Jesus.

  • Hildegunn
   oktober 18, 2011 kl. 12:08 pm #

   Da jeg hørte på innbydelsevideoen hans kom jeg på hvordan den ville høres ut hvis fokusetet på dette arrangementet var på frelse i stedet for helse. Tenk hvor herlig det hadde vært hvis Rick Warren da hadde sagt følgende;

   Hei allesammen,

   Jeg vil fortelle dere om et arrangement som kan komme til å redde livet ditt og kanskje også dine kjære.

   Lørdag den 22 Oktober, vil vi,her på Saddleback, for første gang, høre tre forkynnere, som virkelig brenner for evangeliet. Vi er alle opptatt av din frelse!
   Det beste av alt er at frelsen er gratis! Jesus betalte for din synd og skyld! Du må bare vende om og ta imot!

   Disse tre forkynnerne er ivrige etter å dele evangeliet med deg. Hver av dem har spesialisert seg på et bestemt emne. Forkynner nr.1 tar for seg hjernen, forkynner nr.2 hjertet, og nr. 3 omsettningen. Vi vil ikke at du bare skal forstå evangeliet med hjernen, men at du også skal ta imot i ditt hjerte, og at det skal forandre livet ditt. For vi vil ikke bare være søndagskristne. Livet med Jesus må få prege oss hele uka, hele året!

   I begynnelsen av dette året, var det flere som bestemte seg for å ta imot regelmessig næring fra Guds Ord og la det prege hele livene deres.

   Jesus sier i sitt Ord;

   “Kom til meg alle dere som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile! Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er saktmodig og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler!” (Matt. 11 v 28-29)

   Hvilke herlige ord! Finnes det noe bedre budskap!

   De siste månedene har flere , inkludert meg selv, kastet våre byrder ved Jesu kors. Vi har fått høre mange fantastiske vitnesbyrd om hvordan mennesker har blitt kvitt tunge byrder idet de har gitt dem til Jesus.

   Hvis du har byrder, og ønsker å gi dem til Jesus, så er det ennå ikke for sent for deg å gjøre det.

   Kom til Jesus! Det er gratis! Du trenger ikke kjøpe billet! Og evangeliet er ikke bare for voksne. Evangeliet er like mye for barna. Jesus sa jo;

   “La de små barna komme til meg. Hindre dem ikke!” ((Mark 10 v 14)

   Derfor har vi også et flott, kreativt barneprogram, hvor barna får høre om Jesus, og som en barneforkynner skal ta seg av.
   Det kommer, i det hele tatt, til å bli et variert, livsforvandlende møte, med mange vitnesbyrd.

   Så glem ikke dette arrangementet Lørdag den 22 Okt.! Og husk at dette virkelig er anledningen til å invitere med noen som aldri har vært hos oss før. Faktisk, så skal du få hedersplassen hvis dette er din første gang hos hos. Du må bare si ifra ved inngangen.Slik får du den beste plassen til å høre disse tre forkynnerne sitt klare budskap.

   Forøvrig, har de tre forkynnerne, alle, hentet sin inspirasjon fra Rom. 11 v.14-16;

   ” Men hvordan kan de høre uten at det er noen som forkynner! Og hvordan kan de forkynne, uten at de blir utsendt? Som skrevet står; Hvor fagre deres føtter er som bringer fred, som bringer et godt budskap! Men ikke alle var lydige mot evangeliet”.

   Hvis du ikke har mulighet til å komme til Saddleback, har du også mulighet til å høre dette møtet live på internet. Så gå ikke glipp av dette møtet. Det kan forandre livet ditt!!

   • oktober 18, 2011 kl. 12:36 pm #

    Rick Warren er en mand, man må have en afgjort holdning til. Er han en sand kristen eller er han en forfører?

    Læs her: http://nyt-i-natten-rapporter.blogspot.com/2008/05/er-roden-hellig-er-grenene-det-ogs-om.html

   • ivarfjeld
    oktober 18, 2011 kl. 6:18 pm #

    Kjœre Israel og endetiden.

    Shalom.

    Du skriv:

    Rick Warren er en mand, man må have en afgjort holdning til. Er han en sand kristen eller er han en forfører?

    Min kommentar:

    Då Arill Edvardsen døydde måtte mange i Norge seie kva dei meinte om denne forkynnaren offentleg. Eg valde desse orda: “Han var ein falsk profet, men ein god kristen”.

    Dei alle fleste av oss rotar oss bort i ting vi burde ha halde oss unna. Det gjeld ikkje minst meg sjølv. Takk og lov for nåden.

   • ivarfjeld
    oktober 18, 2011 kl. 4:55 pm #

    Hei Hildegun.

    Shalom, og kjœrleik i Jesus.

    Det er mogeleg å gjere spørsmålet om Rick Warren til eit spørsmål om “misjonsteknkkk”. Fordi Saddelback har alt på det tørre teologisk. Vi talar om ei Baptist kyrkje som har alle sentrale kristne doktriner på plass i truskriftet sitt.

    Kva er det Rick Warren ynskjer å oppnå?

    Når du har 30.000 mennesker på møtene dine, som alle har lest truskriftet ditt, kan dei ikkje vœre i tvil om at du meiner at Jesus er einaste vegen til Himmelen. Når du no deler ut ein Pizza eller skipar til eit helsekurs, øydelegg du då for evengeliet?

    Mitt beste skjøn, er at Warren ikkje gjer dette.. Det er ikkje på helsekurset eller Pizza-serveringa ein kristen skal bli dømt. Men på trua åleine, på nåde i Jesus Messias åleine, separert frå alle gjerningar. Det må vi stå fast ved.

    Eg kjem attende til min kritikk av Warren. Biblen seier ingenting om helseseminiar, og Pizza servering. Men Bibelen (trua vår) seier klart at vi ikkje skal støtte dei som deler Israel (Jacob) sitt land, og gjer urett mot Jødane. Dette er alvorleg. Her manglar Warren innsikt i det profetiske Ord, og plasserer seg lageleg til under dommen. Slik alle som aktivt eller passivet står i ei kyrkje som støttar Kirkens Verdensråd. (WCC).

    Det å gå i alliansar med Muslimar, er noko som høyrer heime i FN. Ikkje i Gud sin sanne kyrkjelyd. Også her er Warren på ville vegar, med sin P.,E.A.C.E plan. Men på dei ville vegar er Warren ikkje åleine. Store delar av den Lutherske rørsla er medlem i WCC, som også samarbeider med Islam i Midt-Austen problematikk, og i sœr i kampen mot Israel. Lekfolket står for den sanne levande kristendomen i Norge, ikkje det statsfinansierte presteskapet.

    I Pinserørsla er det ein vind i rettning av Roma. Til dømes har Pinserørsla i Norge godtatt et den katolske kyrkja er tatt opp som medlem i Norges kristne råd. Det er like ille, som det Rick Warren og Sørstats-baptistane hans held på med.

    Det er på grunnlag av Bibelen’s ord vi skal motta dom eller løn. Det er diverre mange som er i ferd med å gli ut, og plasserer seg under domen.

  • ivarfjeld
   oktober 17, 2011 kl. 8:18 pm #

   Hei INRI.

   Takk for opplast av videoen. No kan eg leggje han på Lys of salt i endetida.

 8. Hildegunn
  oktober 18, 2011 kl. 8:24 pm #

  Hei Ivar

  Jeg har ingen problem med helsekurs eller pizzakurs i en menighet. Man kan bruke både helsekurs og pizzakurs til å nå ut til andre med evangeliet og til å både skape sosialt samvær og lære nye ting. Men når dette blir hovedfokus , og når man henter inn mennesker som har slikt på hjertet som vi som kristne skal holde oss bort ifra , og når disse fritt fram får lære ifra seg dette, ja da sier i hvert fall jeg stop!!!!

  Jeg hadde ei venninne som var inni New Age , og som drev med både yoga, kinesologi, shiatsu o.s.v, o.s.v. Hun hadde haugevis av New Age selvhjelp bøker og leiligheten hennes var et virvar av hinduguder, buddhaer og noen bibelverskort (fra meg). Hun var bundet, det var tydelig å se, og det var en åndelig kamp som foregikk.

  Hva mener du om jeg hadde henvist henne til Rick Warren sin Daniel Plan feks. som ville henvist henne til disse tre legene som lærer bort akkurat det samme New Age greier som hun driver med?

  Jeg vet ikke hvilket syn du har på yoga, transedental meditasjon, reiki osv. Men jeg er sikker på at dette kommer fra djevelen og er av det okkulte.

  Jeg har også hørt fra mennesker som var bundet av dette og som ble satt fri etter at de ble frelst. Disse ser nå at New Age sniker seg inn overalt i den kristne menighet, og holder foredrag for å advare folk om dette.

  Dette er en av grunnene til at jeg personlig ser på Rick Warren som en farlig pastor og personlig ikke ønsker å la meg påvirke av det han har å tilby.

  • ivarfjeld
   oktober 19, 2011 kl. 4:04 am #

   Hei Hildegunn

   Shalom.

   Takk for flott kommentar om ungdomar som syng lovsang i parkar, og som deler evangeliet med hunanistar og satanistar.

   Eg har delt evangeliet med New Age predikantar på ei strand i India dei siste fire vintrane. Der var det også “kristne” som tok i bruk New Age metodar for å nå desse menneska. Som å lage eit “Kristent Meditasjonssenter”. Ein familie av kristne hippiar inviterte til kurs i Afrikanske trommer på stranda, og det kom mange ungdomar på desse kursene.

   Eg undra meg over mange av desse aktivitetane. Det gode med desse aktivitetane er at New Age folk hadde mange samtaler om Jesus. Evangeliet vart delt med menneske som truleg aldri ville kome inn i eit kyrkjebygg eller eit kristent forsamlingshus.

   Det var også somme “kristne” som gjekk langt over streken. Som å invitere til New Age filmvisning i ein kafe, der det einaste kristne som kunne sporast opp var Nye Testamenter i ei bokhylle.

   Ein Messiansk Jødisk organisasjon som heiter “Chosen People” var også aktiv på denne stranda. Dei har ein misjonsstrategi om å bli venar med ufrelste, før du tar til å snakke om Yeshua. (Jesus). Ein annan organiasjon som Jews for Jesus er meir aktivistiske. Dei står på gater og streder og forkynner, og deler ut hefte med informasjon om Jesus.

   Personleg er eg ein kristen aktivist, som vil at det ikkje skal gå meir enn 6 til 8 minutt før dei eg snakkar med veit at eg elskar Jesus. Eg har ofte på meg t-shorter med kristent bodskap. Dette skapar nok avstand til dei som ikkje kan tenke seg å bli “forstyrra” av evangeliet, men har på ymse vis skapt mange interessante samtaler med folk som har blitt mine nye brødre og søstre.

   Når det gjeld Rick Warren, så har eg alt delt mitt syn. Eg kunne tenkt meg å møte Warren, og tatt ein prat med han. Eg har ikkje vore i Saddelback, men blir gjerne med eit tur over til “Uniten”. To av bøkene hans har eg lœrt mykje av. Det politiske engasjementet hans tar eg klart avstand frå.

 9. Hildegunn
  oktober 18, 2011 kl. 8:47 pm #

  Vi får se nå om Rick Warren benytter anledningen på lørdag til å forkynne evangeliet når han nå inviterer så mange. Det ville jo vært flott!

  Ellers så er det så mye annet som han måtte forandre på , bl.annet det du nevner, Ivar, for at jeg skal kunne gå god for Rick Warren.

  Men over til videoen DIN, Ivar. Det var kjempebra det du sa!!!!!! Ja, vi skal alltid så Guds Ord! Selv om ikke resultatene alltid er synlige for oss, vet vi at Guds Ord aldri vender tomt tilbake!!

  Det gleder meg at du er ivrig med å dele evangeliet, Ivar! Tenk å kunne gå ut i verden med det beste budskapet; vårt eneste håp, det levende håp!!
  Ofte er jeg for lite frimodig, og det er så lett for å ha frykt for mennesker. Jeg ber om at Gud må forandre meg til å bli mer frimodig med å spre det glade budskap.

  Snakket med eldste sønnen min forrige søndag om akkurat dette. Han hadde vært ute sammen med noen kristne venner og hadde gjennom den Hellige Ånds ledelse kommet i samtale med en ateist, en shamanist og en satanist de siste to dagene. Satanisten hadde kommet bort til dem da de sang lovprissanger sammen ute i en park. Ingen av dem hadde omvendt seg der og da, men jeg fortalte sønnen min hvor fantastisk det var at de fikk så evangeliet til disse. Ikke umulig at de en dag omvender seg på grunnlag av bl.annet det disse ungdommene delte om Jesus:-)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->