Åse Kleveland åtvarar mot “kristne ekstremister”

Anders Behring Breivik ønsket å nå sine endelige mål i Kristi navn. Ekstremister er like farlige uansett bakgrunn.

Åse Kleveland og Human Etisk forbund meiner å vite at det finnes farlege og valdelege menneske i alle leire, også mellom "kristne".

Dette sier Åse Kleveland, leder av Humanetisk Forbund i Norge.

Angrepene på Utøya og i Oslo satt sitt preg på verdenskongressen for humanetikere forige helgen. De var samlet i Folkets Hus på Youngstorget i hovedstaden, kun kort avstand fra der bomben gikk av 22 juli.

Verdenskongressen samles hvert tredje år. I år var Norge vertskap for rundt 450 delegater fra 50 nasjoner. Tema var «Humanismen og fred»,

Leder av HEF, Åse Kleveland, trakk i sin hilsen til kongressen også frem angrepene i juli.

“Islamske grupperinger påtok seg fort ansvar, muslimer ble angrepet på gaten. Etterhvert kom det frem at det var en blond, ung nordmann som stod bak. Han ønsket å nå sine endelige mål i Kristi navn. Ekstremister er like farlige uansett bakgrunn. Roten til både godt og ondt ligger i oss alle. Det følger ikke religiøse, etniske eller kulturelle grenser” sa hun.

Kilde: Dagen.

Min kommentar:

Finnes det “kristne ektremister”?

I så fal, må dette omgrepet forklarast nœrare før vi kan dra ein konklusjon.

Kva er ein kristen?

Den som med rette kallar seg ein kristen, vil ha gjort Jesus til frelsar og Herre. Frukter av eit slikt valg vil rask bli synlege.

Sidan Jesus ikkje tillot vald, men krov at dei som vil til Himmelen må lye Han, er det ikkje mogeleg for ein kristen å vœre ein “ekstremist”.

Det finnes ingen “kristne ektremister”. Men det finnes mange falske kristne.  Få er i stand til å gjere størrre skade på arbeidet til Jesus sine følgesveinar enn slike menneske.

Jesus åtvara oss mot å tru at alle som kallar seg “kristne” representerer Han på Jorda.
  

 Matteus 7: 21-23

Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje.  Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’

Ein kan ikkje vente at human-etikar Åse Kleveland forstår dette. Men for dei som søkjer Jesus, finnes det ingen orsaking for å ha mista dette poenget.

Merkelappar:, , ,

Kategoriar: Utøya

Ingen kommentarar enno.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

<\!-- /#footer-out -->